Виенската сладкарница на Лучано, открита преди 20 години на ъгъла на
улиците Московска и Раковски в сърцето на София маркира това кюше за
австрийската кулинарна традиция. Това на практика беше първата виенска
сладкарница в държавата след 1989 г., тъй като преди това имаше един
доста успешен опит в Шератон. С времето обаче Лучано изпусна конците и
заведението бая позападна. От 2 години то е преобразено, без традицията
да е променена. Като Кафе Виен мястото изглежда много по-добре, носи бая
от стила на първокласните оригинални кафенета на австрийската столица
като любимия ни Ландтман, където Фердинанд е харесан за български
владетел от Стамболов. Интериорът и старовиенските снимки по стените не
са единственото характерно в заведението. Все пак най-важно в този
смисъл е менюто. Понеже на такова място най-често търсени са сладкишите,
ние препоръчваме най-горещо щройсела с праскова, който е наистина
отличен. Разбира се, тортите също са добри, но ако търсите нещо по-така,
доверете се на вкуса ни. Друго австрийско нещо, което си заслужава за
геврекоподобните претцели, които тук са наистина отлични. Солената кухня
е ОК, без да е нещо особено. Напоследък заведението подобри и
предлагането на чай, макар все още да е далеч от изобилието на варианти
на първообраза Ландтман. Имаме и забележка: вечер, вероятно от
съображения за енергоспестяване, прекрасните ретрополилеи в по-големия
от двата салона не се палят, понякога тъмни остават и част от другите
лампи. Романтиката е хубаво нещо, но на място за хранене все пак е добре
да виждаме ясно какво има и в чинията.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Игнорирайте пренаселените курорти и ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Във Фейсбук:
- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага
Коментар:
- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...