Чарлз и Камила на бала на животните в Лондон снощи (Снимка: PA)

Свързани новини

30.06.2023 10:46

Чарлз наредил температура от 19С в дворците през зимата, въпреки 107 млн. паунда от данъкоплатците

Видян 1862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кралят нареди на персонала в кралските дворци да намали отоплението, за да спести пари, въпреки че през миналата година кралските особи са получили 107 млн. паунда от данъкоплатците.

Гостите, персоналът и кралското семейство са живели при температура от 19С през зимата и няколко градуса по-ниска, когато стаите са били празни, разкрива официален доклад.


Чарлз също така призова кралското семейство да се включи в кампанията за устойчиво развитие в условията на кризата с издръжката на живота във Великобритания, като дори изключи отоплението на басейна в Бъкингамския дворец.

Публикуваният днес доклад за суверенните субсидии показва, че разходите на кралското семейство, финансирани от данъкоплатците, са нараснали с 5 % спрямо миналата година и са надхвърлили 100 млн. паунда за втори път в историята, съобщава mirror.co.uk.


Суверенният грант за 2022/23 г. възлиза на 86,3 млн. паунда, колкото и през предходната година.


Но за покриване на разходите на кралските особи било необходимо да се вземат и над 20 млн. паунда от резервните фондове на правителството.

През 2021/22 г. общите разходи са на 102 млн. лири. Откакто е станал монарх, след смъртта на майка си кралица Елизабет II през септември миналата година, помощниците на двореца казват, че кралят е наблюдавал "период на значителен преход".


Основната сума, изразходвана за официални пътувания, поддръжка на имоти и оперативни разходи, възлиза на малко под 52 млн. паунда.


Допълнителни безвъзмездни средства за ремонт на Бъкингамския дворец, разпределени за 10 години, възлизат на 34,5 млн. лири. Промените в домакинствата и персонала, добавени към вноските за честванията на платинения юбилей на покойната кралица и нейното погребение, доведоха до увеличаване на кралските бюджети с 5 млн. лири.


Суверенната субсидия, която финансира официалните задължения на монарха, се изчислява въз основа на процент от печалбата от приходите на притежаваното от монарха имение Crown Estate.


 (Снимка: PA)


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог