бТВ маха в края на седмицата турските сериали от програмата си
01/04

Свързани новини

06.12.2023 11:54

бТВ маха турските сериали от понеделник, кой ще й прави рейтинг?

Видян 2685 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

бТВ маха в края на седмицата турските сериали от програмата си, които през последните повече от 10 години правят високия й рейтинг. Не е тайна, че това са единствените програми, които вече достигат до 15 и над 15%, защото е далеч времето, когато първата национална частна медия правеше и над 20 на сто - например всяка вечер с Шоуто на Слави и Новините. В момента даже топ програми като Ергенът едва прескачат десетте процента, ако изобщо успеят.

Не е ясно кой и как ще прави рейтинг по бТВ отсега - насетне. Явно напускането на Хекимян ще се окаже нещо като вододел, който бележи началото на края на цяла една 23-годишна епоха, в която това беше първата телевизия на България. Което пък идва не навреме за медията, понеже не е тайна, че от загадъчната смърт в авиокатастрофа посред бял ден и при никакви природни предпоставки на собственика - милиардер Келнер, бТВ се продава.

Досега е известно, че интерес към нея имат само родни играчи като криптопирамидата Нексо, но и като доста влиятелни в бизнеса и политиката хора в тандем.

Турските сериали, начело с най-гледания в момента Опасно изкушение, чиято главна актриса Шевал Сам идва с концерт у нас на 23 декември, редом с партньора си от минал сезон Берк Октай  - секссимвол и любимец на жените, минават от идния понеделник - 11 декември, в прекръстения на бТВ Стори бивш канал бТВ Лейди. Неговите рейтинги обаче са несравними с резултатите на основната медия в групата. Няма и как да станат, дори малко да се повишат.




А това не е шега работа, тъй като рекламата се продава на рейтинг-точки, т.е. няма рейтинг - няма точки - няма пари. Затруднена медия - ниска продажна цена е следствието от цялата работа.

Но да се върнем на темата с тв поредиците.

Сериалният канал е зареден и с получилия отличието за най-добър турски сериал на тази година Златното момче.

А също с най-новото от звездата на първата турска поредица, вървяла по бТВ преди повече от 10 г. - Перла, самия Къванч Тътлату. Сериалът е Семейството. Които също трябва да помогнат за надуване на популярността на дъщерния канал. Но работата никак няма да бъде лесна.

Ами, ако на публиката й дойде байгън от еднотипни турски сапунки една след друга?

Ще поживеем - ще видим, но на основната бТВ няма да й бъде лесно. Продуцентите в нея отдавна реват, че пари няма, кастрят се бюджети, повтаря се едно и също.

И сами сме свидетели - Фермата върви сезон след сезон, понеже правата са хуманитарна помощ - безплатни, а конкурентният проект на нова Игри на волята изглежда по-атрактивен като участници и получи много по-голямо медийно отразяване. На гърба на един Мастър шеф, който и свърши, няма как да се гледа цяла телевизия. Още повече, Нова точно в тоя момент връща в играта по-бюджетния си, но не по-малко атрактивен за домакините Черешката на тортата.

А новините, които навремето бяха силата на бТВ, са под всякаква критика. Подмяната на репортерския екип свали до дъното нивото и особено при извънредни преки включвания сме свидетели как предават хора, които имат затруднения да създават изречения, камо ли да бъдат наричани журналисти.
 
Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тони Кръстев 07.12.2023 16:15

    Да, открай време, редовно се пише

  • 001 Ъ 06.12.2023 13:41

    Да не продават Босфор тв??

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева