Проучването на Ipsos установи, че 42% от хората смятат, че престолонаследникът трябва да се оттегли, за да може Уилям да заеме престола

Свързани новини

07.04.2022 14:44

Британците искат принц Уилям за крал

Видян 1496 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти половината от британците смятат, че принц Чарлз трябва да се оттегли и да остави сина си принц Уилям да стане крал, сочи проучване.




Проучването на Ipsos установи, че 42% от хората смятат, че престолонаследникът трябва да се оттегли, за да може Уилям да заеме престола.




За сравнение, 24% смятат, че принцът на Уелс не трябва да отстъпва място на херцога на Кеймбридж, а 29% нямат силни чувства по въпроса.




Проучването обаче показва също, че 48% от хората в Обединеното кралство все още вярват, че Чарлз ще се справи добре със задачата си, докато 19% смятат, че той ще се справи зле, а 27% - че няма да се справи нито добре, нито зле.


 


 Проучването, което включваше интервюиране на представителна извадка от 2055 пълнолетни британци на 24 и 25 март, установи също, че делът на хората, които гледат положително на Чарлз, се е увеличил от 2018 г. насам до 43% - с 11 процентни пункта. Повече от една трета (36%) смятат същото за херцогинята на Корнуол.




Но британците са много по-склонни да имат добро мнение за кралицата, която се оценява положително от 69%, за Уилям, който се оценява положително от 64%, и за херцогинята на Кеймбридж, която се оценява положително от 60%.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева