Свързани новини

11.06.2010 14:34

Близки окрали парите за Гого

Видян 2254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между сто бона и 135 000 лв. НЕ ИЗЛИЗАТ в сметката на Гого Найденов от Тоника от парите, които събра цяла България!
Певецът от месеци се бори с коварната болест латерална миотрофична склероза. Той отправи отчаян апел във Фейсбук, че се нуждае спешно от 50 хиляди лева за лечение, за да се справи с болестта, която сполетява 1 на 33 000 души.
Зовът за помощ на певеца от Тоника беше разпространен своевременно от медиите. Организирана беше цяла кампания в негова полза, в която се включиха не само журналистите, но и известни личности от всички области.
За лечението му средства се събираха в цяла България, а дарителски SMS-и пращаха дори и бабите със 120 лв. пенсия.
В края на април се разтръби от различни говорители, че в помощ на Гого са събрани 225 000 лв. Супер 19' се опита да разбере дали тези средства са изразходват целево и, типично по български, отново се размириса.


Обадихме се на Ева, която точно прибираше болния си мъж у дома


Двамата току-що бяха кацнали от Израел. Тя ни даде номера на човек, който движи финансовите въпроси, понеже по обясними причини нито тя, нито пък съпругът й са в състояние да сторят това. Вероятно нямат и сили да се занимават с подобни дела.
Информираният човек се оказа строителният предприемач Георги Манев. Той ни обясни, че в сметката на Гого всъщност постъпили едва 90 000 лв., от които на всичкото отгоре трябвало да се пести.
По тази причина вместо на музиканта да бъдат присъдени стволови клетки в Москва, както му било препоръчано при преглед в Белгия, той решил да се подложи на експериментално лечение в Израел. Рискувал много, но по чудо еврейският метод дал резултат.
Причината за отказа от вариант А била цената на процедурата в Русия от 50 000 лв. Странна причина с оглед на обявените за събрани и дори на реално постъпилите средства.И все пак тежкоболният музикант спестява средства.
 
„Гого прецени, че няма смисъл да му бъдат присаждани стволови клетки. За щастие лечението в Израел даде резултат и спря развитието на болестта. В момента в сметката му има останали пари от SMS-и, но не знам колко са те. Постъпват и допълнително средства от анонимни дарители“, обясни Манев.
Така никой не може да каже къде изчезнаха едни стотина, а може и бая отгоре, бона.
Вариантите са два – или някой се прави на тежкар за чужда сметка и лъже за точната събрана сума. Или по-страшното: близък до Гого може да се е възползвал от безпомощното състояние на музиканта и да е бръкнал в целевата сметка като в каца с мед за собствена облага.
Все пак парите се събират от различни източници и пътят им от касите на концертите, бюрата на sms-посредници, индивидуални дарения и други източници на приходи е дълъг и сложен, предвид факта, че певецът не е в състояние сам да събира средствата.
Може би някой е взел комисионни на гърба на страданието на човека с дълбок глас и голямо сърце!  
В момента Гого чака ред за друго експериментално лечение в Израел, където се е записал като доброволец. И в същото време продължава да пести...
Супер 19’ му желае да стъпи отново на крака и пак да запее своите вечни Бургаски вечери!!!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни