„Запомнящите се биографии уникално комбинират задълбочени проучвания с лирично повествование, което улавя както личността, така и света, в който тя  съществува. Сайфър е проникновен изследовател, който е посветил голяма част от съзнателния си живот в издирване на всичко, оставено от Тесла.

Свързани новини

01.02.2024 15:40

Биографията на Тесла разкрива последните му изобретения

Видян 2292 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Запомнящите се биографии уникално комбинират задълбочени проучвания с лирично повествование, което улавя както личността, така и света, в който тя  съществува. Сайфър е проникновен изследовател, който е посветил голяма част от съзнателния си живот в издирване на всичко, оставено от Тесла.

Безбройните цитати от изобретателя, неговите сътрудници (както научни, така и социални) и вторични източници са изключителни.“ –   „Ню Йорк Таймс“. В първите дни на 2024 г. излезе нова биографична книга за гениалния учен Никола Тесла (1856–1943), в която акцент са неговите изобретения и идеи, общуването му с личности, учени и бизнесмени от началото на ХХ век, с които досега името му не е свързано, както и спомени и впечатления на негови съвременници. Автор на „Тесла. Вълшебникът във война“ (издателство Книгомания) е Марк Дж. Сайфър, който посвещава 40 години на задълбочени изследвания на новаторските идеи на един от най-великите гении в историята на човечеството.

Изследователят представя подробна информация и анализ на неговите открития и разработки, които намират приложение в развитието на технологиите и оръжията по време на Първата и Втората световна война. Сайфър е допуснат да проучи публичните и секретните архиви, които разкриват разработките на изобретателя за внедряване на откритията му във военната индустрия на страни като Германия, САЩ, СССР, Великобритания, Югославия.

„След няколко години ще бъде възможно държавите да се сражават помежду си без армии, кораби или оръдия, а с оръжия, които са много по-страшни и за чието разрушително действие и обхват на практика няма да има граници. Всеки град, на каквото и разстояние да се намира от противника, ще може да бъде унищожен от него и никоя сила на Земята няма да го спре да направи това.“ – прогнозира Никола Тесла около 1925 г.

Читателят ще научи какво представлява прочутият „лъч на смъртта“, как е трябвало да функционира безжичната кула в Уордънклиф, каква е теорията на Тесла за природата на гравитацията и какво точно представлява божествената частица. Книгата е подходяща за всички, изкушени от жанра биографии на велики учени, както и за привържениците на природните и точни науки. „Тесла.

Вълшебникът във война е за широк кръг публика, която имат интерес към изобретения, инженерни постижения и невероятните идеи на големите умове. Текстът е разнообразен – с много писма, спомени на самия Тесла и негови съвременници, бележки, откъси от документи и интервюта, – но лек и увлекателен за четене, въпреки наличието на терминология от физиката и технологиите. Сайфър дава и своя анализ и гледна точка за всичко важно, свързано с живота и дейността на Никола Тесла.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион