Свързани новини

23.02.2009 12:44

Беднякът милионер с 8 Оскара

Видян 1393 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки критиките в родната си страна, нискобюджетната индийска драма „Беднякът милионер“ получи световно признание, изразяващо се в 8 Оскара. Продукцията бе отличена със статуетки за най-добра режисура на Дани Бойл и за най-добър филм. Лентата вече триумфира с 4 Златни глобуса и 7 награди БАФТА.


Режисьорът Дани Бойл защити филма, заявявайки, че на бедните деца във филма е било платено добре и те ще получават грижи, дори след като лентата бъде забравена, предаде БГНЕС. "Създадохме образователен план за децата, към който се придържаме и който ще им бъде от полза дълго, след като суматохата утихне", заяви Бойл.


Най-добра актриса стана Кейт Уинслет. Тя спечели Оскар за изпълнението си на бивша надзирателка в нацистки лагер на смъртта в „Четецът“. Това е шестата номинация на звездата, а при взимането на статуетката беше изключително развълнувана, но не забрави да се пошегува с Мерил Стрийп. Кейт каза, че като дете е държала шампоан в ръце, който е вдигала победоносно, но днес докосва истинския Оскар. За най-добър актьор бе отличен Шон Пен за „Милк“. Хийт Леджър спечели посмъртно награда за най-добра поддържаща роля в последния филм за Батман „Черния рицар“. Пенелопе Круз стана първата испанска актриса, която спечели наградата на Американската киноакадемия за най-добра поддържаща женска роля за участието си във „Вики Кристина Барселона“ на Уди Алън. Актрисата завърши речта си на испански със сълзи на очи. „Уол-И“ спечели Оскар за най-добър анимационен филм. Сред авторите на анимацията е и българинът Антони Христов, който от 10 години работи за филмовата студиа „Пиксар“. С празни ръце си тръгнаха Анджелина и Брад. „Странният случай с Бенджамин Бътън“ взе едва три технически приза, въпреки тринадесетте си номинации.


Водещ на церемонията бе Хю Джакман, който откри шоуто с песен в дует с номинираната Ан Хатауей. Специални гости на вечерта бяха София Лорен, Голди Хоун, Майкъл Дъглъс, Никол Кидман, Холи Бери, Робърт Де Ниро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец