"Тя представя един многостранен характер по изключително добър начин. Първоначално героинята ѝ сякаш не буди симпатии, но постепенно образът ѝ разкрива пластове на деликатност", се казва още в позицията на журито.

Свързани новини

19.01.2024 12:12

Българка стана Европейска изгряваща звезда на Берлинале

Видян 2348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19-годишната актриса Маргарита Стойкова, която изигра главната роля в българския филм Диада, е избрана за "Изгряваща звезда" на европейското кино за 2024. Тя е сред десетимата млади кино таланти, отличени от организацията European Film Promotion.

Българката е най-младият лауреат на наградата "Изгряваща звезда" тази година. Тя ще бъде отличена на тазгодишното 74-о издание на фестивала Берлинале. Четиридневната програма на събитието в Берлин е страхотна възможност за професионалното развитие на българската актриса. Само след месец, между 16-и и 19-и февруари  десетте "изгряващи звезди" ще се срещнат с международни продуценти, журналисти и хора от бранша.

Изключително международно признание младата актриса получава за първата си роля в пълнометражен филм, а журито оценява високо "нюансираната ѝ работа, която демонстрира смелостта ѝ като актриса".

"Тя представя един многостранен характер по изключително добър начин. Първоначално героинята ѝ сякаш не буди симпатии, но постепенно образът ѝ разкрива пластове на деликатност", се казва още в позицията на журито.

Организацията European Film Promotion избира актьори от цяла Европа вече 27 години. 38 национални института за промоция на филми излъчват таланти от страните си, а организацията отличава десет от тях на един от най-реномираните кинофоруми в света - Берлинале.

"Журито е избрало десетте изключителни таланта, разчитайки на техния потенциал за международна кариера въз основа на много фактори, включително изключителното им представяне в игралните филми и драматичните сериали, представени във връзка с номинацията им", се казва в прессъобщението на EFP.

Това не е първото признание за въплъщението на Маргарита Стойкова в 16-годишната Дида. През септември миналата година тя взе и специалната награда на град Варна от фестивала „Златна роза“ за дебютната си роля във филма на режисьорката Яна Титова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог