Концерт на 3 септември
01/02

Свързани новини

01.09.2023 11:09

Ара Маликян, цигуларят на кралицата, ще свири в Античния театър

Видян 1786 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прочутият виртуоз с арменски корени за пореден път преминава през България със световното си турне, посветено на малкия му син Кайро и въображението на детството. Концертът му е на 3 септември, в Античния театър в Пловдив.


Ара Маликян е бил концермайстор на Кралския симфоничен оркестър на Мадрид в продължение на 7 години, има 40 издадени албума и е продал над 100 000 копия на „Годишните времена” на Вивалди. Номиниран за престижните Латино Грами.


Преди години, обаче, решава, че светът на класическата музика му е тесен, създава свой оркестър и започва да пише музика и да оформя своя стил между класиката, източните ритми, латиното, рока и най-различни музикални традиции.


„Не се идентифицирах в класическия свят”, признава той. „Не обичам да определям музиката като рок или джаз, или класическа, а просто като музика. Просто искам да се наслаждавам на музиката, да предавам любов и страст”, казва той.


Маликян смята, че младите хора са ощетени от това, че не влизат в концертните зали за класическа музика поради страх, че не я разбират. „Не е нужно да разбираш класическата музика, за да я харесаш. Мисля, че тя е за всички, трябва да стигне до всеки един, който би я оценил и би станал почитател на изкуството като цяло”, казва той.


На концертите му идват и деца, и много млади хора. С Ара Маликян те откриват Бах, Моцарт, Паганини и се влюбват в нея. А в съблекалните по света Ара Маликян репетира с етюди на Бах, които публикува в социалните си.


Сега идва в България с петима испански музиканти от кубински произход и с новата си програма, вдъхновена от звуците на детството и израстването до сина му Кайро, който вече е на 7 години. „Децата са най-автентичните същества, те са диви, те са нежни, те са свободни и всичко, което правят, е пълно с изкуство”, споделя Ара за своето вдъхновение.



Концертът на Ара Маликян е на 3 септември 2023г, в Античен театър в Пловдив. Билети се продават в системата на Ивентим.

Снимки: Антон Корбийн и BG Sound Stage



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви