Свързани новини

18.06.2010 13:38

Андрей Слабаков: С чалгата трябва да се занимава медицината

Видян 2754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По какво работите в момента, г-н Слабаков?
В момента пиша проект за филм. За този етап мога да разкрия само толкова. След няколко месеца ще обявя подробности. Иначе се занимавам с разпространение на български филми. Вече от три години обикалям страната и избирам само наши ленти. Лошото е, че 99% от местата у нас нямат кина. Едно време имаше 3400 салона, сега са около 60.


Чувствате ли се щастлив?
Няма напълно щастливи хора. Не е възможно постоянно да си щастлив. Задоволен съм от начина си на живот, защото работата ми е хоби, а хобито ми е работа, което е много приятно.


На къде отива българското кино?
То вървеше много зле. Това е защото държавата, колкото и да е странно, не смята, че културата е приоритет. В другите страни киното преди да бъде индустрия първо е култура, а при нас не е така и това е основният проблем. И тъй като културата не е приоритет я завряха в ъгъла. За нея се дават най-малко пари и няма система за финансиране. В България има две места от който се отпускат средства. Едното е БНТ, а другото е Национален кино център. В Швейцария, който правят 28 филма на година, колкото и невероятно да изглежда, знам за над 20 пункта за финансиране на киното. При нас системата е много объркана - полу социализирана, полу капитолирана и общо взето двете системи събрани на едно.


Какво е мнението ви за реалити програмите?
Има си зрители, които харесват такива неща. Хубаво е да не са толкова просташки и да имат поне някакъв смисъл. Иначе телевизиите печелят много от тях и рекламодателите ги харесвт.


Смятате ли, че е подходящо предаване като Биг Брадър да бъде излъчвано в най-рейтинговото време, когато децата са пред телевизорите и попиват всичката простотия от екрана?
Самите продуценти имат много проблеми с участниците, защото хората, които са съгласни да участват в Биг Брадър са много малка група, както и хората, които го гледат. Имат проблем с подбора на участниците. Малко са вече тези, които са съгласни 3 месеца да бъдат затворени като животни. От друга гледна точка – за всеки влак си има пътници.


Съгласен ли сте с мнението, че по време на криза се създават най-качествените произведения на изкуството?
Не, разбира се. Да кажем, че времето на криза ще даде плодове в областта на културата, като сюжети след време. Когато в момента някой почне да прави проекти за филм, след 6 месеца вече никой не знае за какво става на въпрос.


Какво ще кажете на хората, които не харесват новите български филми?
В днешно време много малко хора гледат български филми. Когато почнат по-често да гледат филми, тогава ще разберат, че има много ленти, които стават за гледане. Те не ходят и затова огромна вина имат медиите. Много журналисти изказват свое мнение за филм, който не са харесали и по този начин отказват обществото ни. Друг проблем е разпространението на българските филми, който е основен. В България има главно американски разпространители, а наши трудно се намират.


Мнението ви за чалгата?
Харесвам истинската чалга, цигани, оркестри. С поп фолка трябва да се занимава медицината. Това не е изкуство. В главите на певиците се въртят главно въпроси за пластична хирургия. Някои жени смятат, че като сложат силикон ще получат глас и ще пропеят. Като почнем с това, че текстовете са изключително тъпи, стигаме и до това, че ги изпълняват някакви, да ги наречем изпълнители, които изобщо не могат да пеят. Не че няма няколко певици, които могат. Но на фона на тези изкуствени неща, които приличат на найлонови пликове, това просто е загубена кауза. Хората го гледат, както се казва, за да плакнат око. Не слушат, защото ако някой се вслуша в малоумните текстове,  те са написани от човек с тежка лоботомия (терапия за сексуална преориентация – б.р.), правена няколкократно. Във всеки народ има простаци. И много ме дразни, като някой каже че повечето хора ги харесват. Това е лудост! Има хора които харесват да спят с малки деца! И какво да направим!? Хайде да направим порно канал с педофили, защото им харесва. Престанете с този израз „харесва им“. Харесва им, защото някой им помпа малкия мозък, особено на малките деца. Кой им набива в главата, че тези са някакви страшни звезди. Има хора, на които им харесват доста интересни неща като порното. Нека да почнем да го пускаме сутрин, обед и вечер и за лека нощ деца.


А какво мислите аз турските сериали, които заляха родния ефир?
Турските сериали просто заместиха колумбийските, венецуелските. Това е изключително тъп жанар.


Как ще коментирате Бойко Борисов и кабинета му?
Хората очакват от него да промени нещо. Очакват това което го няма вече 20 години, а именно да има справедливост. Убийците, мошениците, всички тези хора да бъдат в затвора. Надявам се да промени нещо, ако не се случи народната любов ще се изпари.


Лесно ли е или е трудно да бъдете син на известна личност какъвто е покойния ви баща Петър Слабаков?
Винаги ми е било много лесно. Единственото е, че трябва да гледам да не излагам бащата.


В днешно време таралежите с бодли ли се раждат?
Някои се раждат, но все по-рядко, за съжаление.


Притеснява ли ви фактът, че съпругата ви Ернестина Шинова стана по-известна от вас с ролята си в Мисия Лондон?
Кой е казал, че е по-известна от мен и въобще какво значение има кой е по-известен. Изключително много се радвам, че тя е известна, защото тя е една прекрасна актриса, която неизвестно защо играе изключително малко в българското кино. Сега почнаха да разбират, че е много добра. Разбирам, че другите не смеят да работят с нея, защото тя е работила с мен, а аз съм изключително добър, но не разбирам защо сега внезапно откриха, че тя може да играе. Много се радвам, че жена ми е известна, надявам се да стане още по-известна.


Бихте ли работил отново в Италия?
Не, ако ще правя телевизия. Искам да правя игрални филми.


Колко най-дълго сте издържали без цигара?
Като бях във Вип Брадър не пуших 24 часа, заради една мисия.


Как прекарвате свободното си време?
Обичам да се виждам с жена си и детето си, което е доста приятно. Обичам да копая и да садя разни растения.


Кое е най-голямото ви прегрешение?
Ама вие какво искате!? Да ви кажа всичко за себе си. Какво значи прегрешение? Аз съм безгрешен, бе!


Какво не можете да си простите?
Не мога да си простя, че не съм русо синеоко джудже.


Кое е най-голямото Ви постижение?
Дъщеря ми.


За какво се молите най-често?
Моля се да сме живи и здрави.


С какво печелите хората?
Най-вероятно с това, че говоря каквото си мисля. И това няма никакво значение дали съм прав или не. Колкото повече хора почнат да го правят, толкова по-добре.


За какво тъгувате?
Защо тъгува Гилбърт Грей?


На всяка цена ли постигате успехите си?
Имам успехи, защото правя каквото бих искал да правя, със съответните компромиси, разбира се.


Кое е непростимо?
Непростимо е човек да бъде лицемерен.


Пари или слава?
Слава


Обичан или уважаван?
Обичан.


Телевизия или кино?
Кино.


Червен килим или домашен уют?
И двете.


Красива или интелигентна?
И с чувство за хумор, това е Ернестина.


Русия или САЩ?
Нямам слабост към нито една от тях. Да кажем, че руската литература ми е по-близка.


Биг Брадър или Листопад?
Бих предпочел да гледам добър, игрален филм. Може би Биг Брадър.


Интервю на Деница Бобева - СУПЕР 19



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби