Според The Telegraph Камила е разказала поверително за срещата на бивш помощник, когото е наела през 1998 г.

Свързани новини

11.01.2023 14:47

6 съмнителни твърдения от книгата на принц Хари - и едно, което се оказва напълно невярно

Видян 5168 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Макар че принц Хари направи няколко сериозни и притеснителни твърдения на страниците на дългоочакваните си мемоари, някои от твърденията му накараха читателите да се почешат по главите.

В отговор на интервюто на Опра Уинфри с Хари и Меган Маркъл кралицата каза, че "спомените могат да варират" - и изглежда, че Spare, която вече е в продажба, може да бъде още един пример за това.


Едно от обвиненията, които Хари отправя към мащехата си Камила, е, че е изнесла в пресата подробности за първата си среща с брат му принц Уилям.

Той твърди, че Уилям не би изнесъл тези подробности, затова заключава, че трябва да е била Камила.

Кралски източници обаче оспорват твърдението, че Камила е отговорна за попадането на тази информация в публичното пространство.

Според The Telegraph кралицата-консорт е разказала поверително за срещата на бивш помощник, когото е наела през 1998 г.


След това тази помощничка уж повторила разговора на съпруга си, който на свой ред казал на колега, а той информирал вестник.

След това помощничката се извинява и напуска поста си, а Камила е вбесена от ситуацията.

Помощникът разпространи изявление, в което се казва: "Много съжалявам, че случайни мои изказвания доведоха до оповестяването в пресата на частната среща между г-жа Паркър Боулс и принц Уилям.

"Много съжалявам за причиненото безпокойство. Преди всичко ме е срам, че подведох онези, които изискват лоялност и доверие, особено моята забележителна работодателка г-жа Паркър Боулс.

"Много съжалявам, че напускам, но като човек, отговорен за тази нещастна поредица от събития, не мога с чест да остана на този пост. "



Смъртта на кралицата майка

В книгата херцогът на Съсекс си спомня за момента, в който научава, че прабаба му, кралицата майка, е починала през март 2002 г.

38-годишният младеж разказва подробно за "светлото и топло" време в училището му в Итън, когато е приел страшното "телефонно обаждане".

Но според доклади от онова време принцът, който тогава е бил на 17 години, дори не е бил в Обединеното кралство, а е бил на ски в снежна Швейцария с баща си и брат си.

В изявлението на краля от онова време се казва, че той планира да се върне в Обединеното кралство възможно най-скоро - а Хари е заснет да се връща обратно ден по-късно.

В "Spare" Хари пише: "В Итън, докато учех, ми се обадиха. Иска ми се да си спомня чий беше гласът от другата страна; мисля, че на придворен.


Спомням си, че беше малко преди Великден, времето беше светло и топло, през прозореца се процеждаше светлина, изпълнена с ярки цветове. Ваше кралско височество, кралицата майка е починала. "

Но по това време, през 2002 г. , Бъкингамският дворец публикува следното изявление: "Кралицата, с най-голяма тъга, помоли незабавно да бъде направено следното съобщение: Нейната любима майка, кралица Елизабет, почина мирно в съня си този следобед.

По-късно същия ден говорителката на тогавашния принц на Уелс направи изявление от Клостерс, където той беше отседнал с двамата си сина, и добави: "Той [Чарлз] е съкрушен. Единственото му желание е да се прибере у дома възможно най-скоро. "

В онлайн репортаж на BBC News от онова време ясно се казва, че "Уилям и Хари са били на ски в Клостерс, когато 101-годишната жена е починала в съня си"

Кралският коментатор Ричард Фицуилямс заяви пред GB News: "Това е сериозна грешка в една изключително противоречива книга.


В първите страници на книгата Хари разказва за 13-ия си рожден ден, който настъпва на 15 септември 1997 г. , само няколко седмици след трагичната смърт на майка му принцеса Даяна.

Докато му дават торта и шербет по време на празненството, той обяснява, че е помолен да си пожелае нещо и че си мисли за Диана, когато "от нищото" се появява леля му Сара с кутия.

Той разкъса опаковъчната хартия, надникна вътре и видя, че е получил Xbox.

Според Хари леля му Сара разкрила, че Даяна е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.01.2023 15:22

    Ах колко полутрагично, костюмчета, рокли, мебели, каква мъка за харито, турският султан е кастрирал братята си и ги е заточавал на принцовите острови, а харе и меган рекламират ковид ваксините , пък уилям и кейт - глобалното притопляне, бедни , бедни душички, плачи, дете!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог