40 г. Ритон в НДК през март

Свързани новини

01.02.2024 09:45

40 г. Ритон в НДК през март

Видян 669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Катя и Здравко от обичания дует „Ритон“ бяха специални гости в студиото на „На кафе“ и разказаха повече за предстоящия си концерт, за турнето, с което ще обиколят страната, и за новия си албум, с който ще зарадват феновете си тази година.

„Не съм празнувала друг свой рожден ден на сцената. Но имам още един много запомнящ се рожден ден. Това беше двадесетия ми рожден ден, когато участвахме в една международна програма в бившия Съветски съюз в Санкт Петербург в продължение на една седмица. Имаше повече от 40 участници и биг бенда на арменското радио и телевизия от над 40 души.


Нямаше как да отидем в ресторант и да го отпразнуваме, защото ресторантите затваряха рано, а ние имахме концерти. Но ние бяхме в апартамент, пазарувахме и ги канихме в продължение на няколко дни на групички. Това беше много запомнящ се рожден ден за мен“, спомня си Катя.

Здравко, от своя страна, разказва, че някои колеги са ги обявили за луди заради избора им на месец за своя голям концерт. Казваха, че хората по това време не са настроени, за да купуват билети.


„Но ние решихме да ги опровергаем и да докажем обратното. Сценографията ще бъде пищна и богата. Работим с нов екип. Подготвили сме някои от старите си хитове в нови аранжименти. Ще има и нови песни, които досега не сме пели в първа зала. Традиционно ще излезем с нашата група, с която работим повече от 13 години. Последното ни турне понесохме критики от близки и фенове, че сме наблегнали много на новите песни. Най-трудното за нас е изборът на песните за концертите ни. Често се разминаваме в мнението си“, признават те.

След концерта предстои да стартира и турнето на дует „Ритон“, което ще мине през градовете Сливен, Козлодуй, Пловдив, Шумен, Плевен, Варна, Бургас, Русе. Почитателите им могат да се запознаят с пълната програма на турнето в социалните мрежи.

„Най-после завършихме и новия си албум. Преди няколко дни записахме последната песен. Казва се „И нощ, и ден“. Решихме да сменим производителя на цветната виниловата плоча и не бяхме доволни от първоначалния тираж на флашката, не сме доволни от печата и ще правим нещата отново. Тези неща малко забавиха излизането на албума“, признават Катя и Здравко.

Концертът на дует „Ритон“ ще се състои на 18 март от 20.00 ч. в първа зала на НДК.


 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец