08.10.2012 14:35

3 вечери в София, посветени на Димитър Воев

Видян 1179 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„УЛИЦА НОВ ЖИВОТ - 20 години отвъд Димитър Воев” събира артисти от различни генерации на 26, 27 и 28 октомври в София в чест на рок-поета и музиканта Митко Воев. 20 години след физическата раздяла с него, от Фондация „Димитър Воев – Нова генерация” са подготвили концерти и пърформанси, за да покажат че духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора.


Програмата стартира на Димитровден (26 октомври) с концерт в софийския клуб „Три Уши“. Тогава на сцената ще излязат над 20 музиканти от Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур, The Barbarones, Цветя и жени, Жълти стъкла, Тодор Стоянов ( “Ambient Anarchist” ), Trendafil & Chugra и др. Специален гост на вечерта ще е и Васил Гюров, който заедно с Димитър Воев е основател на група Кале през 1985 г.


На следващия ден (27 октомври) вдъхновението от Воев ще се пренесе в клуб „Mixtape 5”, където в началото на вечерта ще забият Ревю, Милена Бенд, Клас, Трендафил и Чугра (Воцек и Чугра), Емил Вълев ( Виолетов Генерал) , Мишо, Мони, Катя и Крис  от Нова Генерация.


В събитието ще се включат и други имена, имали досег с идеите на Митко Воев - Кольо Гилъна, Бичето и Babyface Clan, Gravity Co., БГ Бенд, Дони (Атлас ), Бойко (Атлас), Voyvoda, Пролетарии, Мъртви поети, LVG, Илияна Бешкова и Розенкварц експрес, Любо Малковски (Ер Малък ).


На 28 октомври в театър Сфумато ще се представи третото издание на книгата на Воев  „Поздрави от мен Боговете”. Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт „Нова Генерация и приятели” от 1992 г. с автори Енил Енчев и Иво Христов. За музикалния съпровод на последната вечер от триадата, посветена на Воeв, ще се погрижат и Румен Спасов (китара) заедно с дуета Ша-Ша.


През същата седмица ще се проведат и други събития – изненада от организаторите, които ще бъдат анонсирани в последващи съобщения.


Всички настоящи и бъдещи почитатели и съмишленици на Митко Воев могат да закупят билет за вечерите от TixGate.com - билетът ще е на цена 12,00 лв. за всички събития в програмата, 8 лева за учащи.


Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и музикант(баскитарист), най-известен като основател на култовата българска група „Нова генерация“ от течението дарк уейв, създадена през 1987 г. и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992 г. С текстовете си Воев налага „студената вълна” като идейно направление и се превръща в емблема на интроспективния рок бунт.


„УЛИЦА НОВ ЖИВОТ - 20 години отвъд Димитър Воев” се организира от новоучредената Фондация „Димитър Воев – Нова генерация”, съвместно с Предаването „Аларма” на БНР „Христо Ботев”, Клуб „Mixtape 5”, Театрална работилница „Сфумато”, Сдружение за съвременно изкуство и култура „Ескимо”, Студио ДАУХАУС, Галерия „Fridge”, Фен клуб „Нова генерация завинаги” и epay.bg.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог