Демерджиев за взрива срещу Гешев

Свързани новини

10.05.2023 15:25

Знаем кои са поръчителите и извършителите на взрива срещу главния прокурор: Вътрешният министър

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Има информация за поръчителите и извършителите на взрива срещу главния прокурор Иван Гешев, но тя е оперативна - голяма част от нея се обработва от анализаторите, които изпрати Европол”, това заяви вътрешният министърът Иван Демерджиев пред медиите.


"Ще направим всичко необходимо с целия ресурс и партньорските служби, за да стигнем до извършителите и поръчителите на този взрив. Има конкретни данни, които сочат към определени лица. До момента не съм казвал нищо по-различно от това, което изнесе главният прокурор и заместникът му. Казах огледално фактите такива, каквито са. И винаги ще го правя", посочи Демерджиев и допълни, че когато се води едно такова разследване, то трябва да е напълно безпристрастно, а по думите му прокуратурата знае как да обезпечи това.


Демерджиев заяви, че при инцидента с главния прокурор не е използван тротил, а рядко използвано вещество.


"Това дава определени насоки при разследването", каза министърът. "Това взривно устройство, дори и при директно попадение в този брониран автомобил, не може да проникне в купето и да нарани, още по-малко да убие пътниците в купето. Факт е, че всеки един от тях е жив и здрав", допълни той.


„Дали има нарушение при допускането на израелския експерт на мястото на инцидента, трябва да кажат следователите. Това, което ме впечатли е, че не се знаеше самоличността на този човек. Това е проблем, защото не може неизвестни лица да посещават местопроизшествието, което трябва да е запазено”, каза още Демерджиев.


Във връзка с полицейската акция с обиска в нощен клуб в Пловдив вътрешният министър подчерта, че не е разпоредил тази операция, нито е бил предварително уведомен за нея.


"Такива операции провеждаме, ще провеждаме и трябва да провеждаме срещу разпространението на наркотици. От началото на годината са проведени над 2000 такива операции, задържани са много килограми наркотични вещества, образувни са близо 2500 досъдебни производства, близо 3000 човека са задържани. Публична тайна е какво се случва в питейните заведения нощем. Разпоредил съм тези, които се занимават с такива практики, да бъдат установени и наказани, но това не може да става за сметка на правата на клиентите и няма да допусна да се засягат неоснователно правата на граждани", каза Демерджиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си