Злобата

Свързани новини

24.06.2023 07:50

Злобата е здравословна и естествена психореакция

Видян 767 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днешният ни лайфхак е посветен на нещо, което ще изненада мнозина: как да се възползваме от злобата, когато я проявим и как да я използваме за добро. Да, според учените злобата е напълно естествена и при това е здравословна психологическа реакция на организма. Тя е много по-добър начин да отговорим на предизвикателство, отколкото да попием в себе си негативизма и да го оставим буквално да изяжда организма отвътре, категорични са експертите.

Обикновено злобата се отваря, когато усещаме безсилие и е също толкова разтоварваща за психиката, колкото плача. Това са две от причините, поради които жените - свикнали в по-голяма степен да изразяват чувствата си външно, живеят по-дълго от мъжете. Злобата и сълзите буквално ги съхраняват.

Обратно, трупането на вътрешно напрежение е супер вредно за здравето. Преглъщането и стаяването на вътрешната агресия вреди на психиката и физиката и е честа причина за поява на най-страшните болести като рак, диабет, Бехтерев. Учените понякога го наричат "стрес", но то е гняв и често предостатъчното му натрупано количество води до поява и на проблеми с контрола му и в резултат на това - освен на физически, и на психически заболявания.

Изобщо, ЛИЦЕМЕРИЕТО БУКВАЛНО УБИВА, ПРИ ТОВА БАВНО И КАЧЕСТВЕНО.

Как можем да се справим с това и да реагираме на онова, което ни кара да чувстваме безсилни, без това да се изразява в злоба или плач?

Например като започнем да извършваме нещата, които обичайно ни се налага да правим, но бавно. Например, да ходим бавно след тежък работен ден, по възможност сред природата или поне в парк/градина, много по-бавно от околните.

И/или, вече прибрали се вкъщи, бавно да сготвим, като бавно нарежем всичко, бавно го изсипваме, бавно му прибавяме екстри, бавно го забъркваме, бавно го приготвяме и бавно го сервираме.

Бавно да се къпем и бавно да изпитваме удоволствие от това като мислено си пожелаваме всички лоши неща да се отлеят от нас с мръсната вода - може да го придружим и с движение с ръка в същата посока.

Ако се притесняваме, че това е непостижимо за нас, понеже имаме бурна и силна агресия, значи трябва да си дадем ден почивка от всички и от всичко, да изригне нашият негативизъм, по възможност сред природата, където сме извън наблюдение и няма от какво да се тревожим. Така хем ще запазим тайната, както сме свикнали и без да изневеряваме на себе си, хем ще изгоним злото от себе си и ще се пречистим.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 25.06.2023 22:21

    г-н неграмотник 003, като не си наясно, не пиши глупости и дано вирусите те заобиколят, какво ли ти е образованието, с което даваш смешни мнения

  • 003 Ти май си кУкУ, вирусолога 24.06.2023 22:13

    ...а болестите си имат причинители- ракови вируси за рак, за автоимунни и диабет 1... Хе-хе, вирус за автоимунни заболявания!?

  • 002 Anonimen 24.06.2023 16:07

    глупости, злобарите са комплексари и често неудачници поради взимане на неправилни решения, а болестите си имат причинители- ракови вируси за рак, за автоимунни и диабет 1, а за диабет 2 - затлъстяване и претоварване с въглехидрати и неправилно лечение с конски дози кортизон

  • 001 Anonimen 24.06.2023 09:50

    Злобата или гневът? Щот има разлика - гневът идва и си отива, злобата е перманентна и зависи от биологията и генетиката.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.