Свързани новини

07.06.2013 10:30

Зинаида Златанова: Оставаме на дъното по усвояване на европари

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е застрашена да бъде сред последните в Евросъюза по усвояване на средства от сегашния евробюджет, заяви в Брюксел вицепремиерът и министър на правосъдието и еврофондовете Зинаида Златанова. В интервю за БНР тя уточни, че заради натрупани проблеми с планирането на бъдещите разходи спешно трябва да защитаваме и парите, които очакваме за периода от 2014-а до 2020-а година:


Ние трябва да бъдем много сериозно подготвени, с обосновка, къде ще ги инвестираме. За съжаление, няма никакво приоритетизиране, което аз да наследя. Няма никаква стратегическа посока, която да е зададена в миналите две, три години, уточни тя.


Няма базови визии в сектори като например здравеопазване, образование, на които ние да стъпим и върху които да убедим Брюксел, че тези средства ще бъдат инвестирани правилно. Тоест, индикативно ние имаме сума, но тази сума трябва да бъде защитена сега тепърва в мълниеносни срокове.


В другия си ресор - правосъдие, Зинаида Златанова не очаква проблеми заради това, че няма стаж в системата. Тя обясни, че това не е изключение в Европейския съюз.


“Мисля, че досега не сме имали наистина министър на правосъдието в последните 20 години, който няма в някакъв етап от кариерата си и магистратски стаж. За същото това време, за съжаление в последните 20 години, съдебната система не напредна и не се модернизира достатъчно. Ще спра дотук дипломатично, съпоставяйки само тези два факта”, завършва министър Златанова. /БЛИЦ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни