Свързани новини

30.03.2014 17:03

Зимата изчезва до 10 години

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Глобалното затопляне постепенно ще заличи зимата до 10, максивум 20 години, прогнозира легендарният синоптик Минчо Празников. Това означава, че сезоните ще се размият и децата най-вероятно няма да помнят сняг, какъвто имаше навремето, каза той пред Пик. За настъпващата пролет синоптикът прогнозира повечко валежи, но топло и слънчево време около Великденските празници.

Въпреки очакванията за повишаване на средните температури, Празников съветва да не бързаме да махаме радиаторите в къщите си, тъй като не може да се каже кога точно зимата окончателно ще се превърне в мираж по нашите географски ширини. Той не изключва варианта климатичните аномалии да се отразят и на прелетните птици и те да се установят за постоянно на наша територия. 

"Мисля, че в близко бъдеще може въобще да няма прелет на птиците към топлите страни. Предполагам, че това ще стане след 20, най-много 30 години", добави синоптикът. Според него пролетта и есента ще намалеят драстично, докато в един момент тотално се размият в общ сезон с лятото и зимата. Това обаче щяло да стане около 2060 година. Празников е на мнение, че подобна промяна би имала отрицателен ефект върху човечеството. Той вярва, че тя тя е причинена от голямото замърсяване, което генерират развитите икономики.

Междувременно британски изследователи съобщиха, че очакват летните горещини в Европа да стават все по-страшни. Техните прогнози са, че знойният пек ще бъде нещо нормално на континента до 40-е години на XXI век. Тестовете им показали, че е възможно средната лятна температура на Стария континент да достигне до 38,5 градуса, което ще доведе до увеличаване на броя на хората, страдащи от астма и алергии. Освен това ще има повече наводнения, тъй като ледените блокове на Антарктида и Северния ледовит океан започват да се топят с невиждана скорост.





Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за