Свързани новини

04.06.2014 09:20

Жозеф Дол: ГЕРБ трябва да остане в българския парламент

Видян 1074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ЕНП Жозеф Дол обсъдиха резултатите от евровота в България и останалите страни-членки на ЕС. „Трябва да се предизвикат предсрочни избори. Нещата не вървят, надявам се, че българският народ ще вземе мерки да промени това“, каза Дол пред журналисти след срещата. На въпрос дали мисли, че България като страна представлява проблем за Европейския съюз, той отговори, че Европейската комисия го казва, а не той. По повод призивите ГЕРБ да напусне българския парламент, председателят на ЕНП коментира, че никога не трябва да се действа така, защото когато някой е избран, той остава. По отношение на съдебния процес срещу Цветан Цветанов, Жозеф Дол заяви, че при всички положения следващият Европейски парламент трябва възможно най-бързо да се заеме с проблемите в съдебните системи на някои държави-членки.


„Аз съм убеден, че в един следващ парламент мнозинство ще бъде силно дясно-центристко“, подчерта Цветанов. Той добави, че ГЕРБ ще приложи абсолютно всички възможни парламентарни способи, за да покаже, че това правителство няма място в днешното управление на страната. „Това правителство е длъжно да осигурява парламентарния кворум, а резултатът от изборите е показателен. Това означава, че сегашната представителност в българския парламент не съответства на обществените нагласи, и самият факт, че в Европейския парламент националистите не изпращат свои представители, ни дава възможности и основания за провеждането на предсрочни парламентарни избори“, подчерта още Цветан Цветанов.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец