Свързани новини

29.07.2009 12:14

Желева: Ще има съкращения на дипломатически представителства

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След сериозен анализ на мрежата от задгранични дипломатически представителства на България ще се потърсят варианти на нейната оптимизация, заяви външният министър Румяна Желева, цитирана от БГНЕС.


Има поне две възможности за съкращаване на български мисии в чужбина. Съкращаването на администрацията ще бъде последната опция, до която ще се прибегне. На първото заседание на новия кабинет външният министър ще внесе предложение за оптимизиране на разходите за задграничните представителства, но ако то не се приеме „ще трябва да затягаме повече коланите“, допълни Желева.
В края на своя мандат нейният предшественик Ивайло Калфин също е изпратил заповед до нашите представителства в чужбина за намаляване на разходите. В момента тече проверка на всички дипломатически назначения извършени в последните дни от мандата на предишния кабинет. Дали ще бъдат сменяни новоназначените ни представители зад граница, ще се решава случай по случай, като професионалистите да бъдат насърчени да си вършат работата по-добре. „Има очаквания в обществото неща, които бяха дразнещи и бяха направени неетично, да бъдат санкционирани“, каза Желева. Към момента е ясно, че Марин Райков /зам. министър на МВнР в правителството на ОДС и посланик във Франция – бел. ред./ ще бъде един от нейните заместници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец