Свързани новини

03.09.2014 14:12

Жълтата зона за паркиране в София остава безплатна

Видян 4581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Йорданка Фандъкова успокои столичани, че платената зона за паркиране няма да бъде разширявана. Запазва се сегашната жълта безплатна зона, както и платените синя и зелена.


"Жълтата зона знаете е идея, която беше въведена още при предишната промяна в наредбата. Тя се прави, за да може на определени места, които са по-натоварени от гледна точка на паркирането да инвестира Центърът за градска мобилност, да подреди паркирането - това, което направихме на Трета градска болница и вече се вижда и ефектът, и резултатът. Така че категорично жълтата зона е безплатна, ще остане безплатна поне до тогава, докато това зависи от мен", каза Фаднъкова.


Идеята за жълта зона предвижда платено паркиране в цяла София в определени случаи - при проблеми с паркирането и с организацията на движението, при голям брой нарушения на Закона за движение по пътищата или по предложение на районната администрация, общински съветници, граждани и други нестопански субекти, предвижда новият текст на нормативния документ.


19 минути напомня, че общинските съветници взеха решение за въвеждане на 10 минути безплатен престой в зоните за паркиране в столицата. 10-те минути гратис ще бъдат регламентирани с безплатен талон, който служителите на Центъра за градска мобилност ще раздават на шофьорите. Така например, родителите ще могат да оставят децата си на училище, без да пускат смс всеки ден.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби