Напомняме, че ППДБ ще предложи отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна. Съответното  проекторешение вече е внесено в НС и е  подписано от лидерите на Доброто Кирил Петков и Атанас Анатасов, както и от Делян Пеевски и Хамид Хамид от ДПС. Документът е разписан и от шефа на СДС Румен Христов и депутата от ГЕРБ Александър Николов.

Свързани новини

13.09.2023 15:24

Земеделците готвят протести заради зърното от Украйна

Видян 1165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделските производители от всички сектори са готови за протест срещу решението за възобновяване на вноса на зърно от Украйна, обявиха на брифинг от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Според тях това би подкопало възможностите за продажба на тяхната.


Шефът на организацията Илия Проданов уточни, че вносът от Украйна е заплаха за сектора, не защото ще намали печалбите, а защото ще обрече производителите на невъзможност да покрият вложените разходи.
“Решението за падане на забраната за вноса на украинско зърно ще повиши напрежението в аграрния сектор и ще има протести”, предупреди малко преди това и земеделският министър Кирил Вътев пред bTV.


Той се надява на разум при окончателното решение не само от страна на депутатите, но и от страна на зърнарите. Вътев посочи, че производителите ни нямат шанс да бъдат конкурентни на украинските стоки. “Чувствителни сме към слънчогледа и нерафинираното олио”, изтъкна министърът. Вътев се надява да бъде изслушан в НС.


Напомняме, че ППДБ ще предложи отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна. Съответното  проекторешение вече е внесено в НС и е  подписано от лидерите на Доброто Кирил Петков и Атанас Анатасов, както и от Делян Пеевски и Хамид Хамид от ДПС. Документът е разписан и от шефа на СДС Румен Христов и депутата от ГЕРБ Александър Николов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец