Асоциацията на зърнопроизводителите е обединила 12 членки на Европейския съюз под обща декларация, която ще бъде внесена на 15-и септември на неформален съвет на министрите на земеделието от ЕС

Свързани новини

14.09.2022 09:30

Земеделци недоволстват срещу „безконтролния внос на зърно от Украйна”

Видян 1443 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зърнопроизводители от цялата страна излизат на национален протест. Земеделци недоволстват срещу „безконтролния внос на зърно от Украйна”. Очакват се шествия със земеделска техника на много места в страната, основно Бургас, Добрич и Ямбол.

Производителите настояват да се знае къде се съхранява украинското зърно и най-вече то да не бъде смесвано с българската продукция. Протестът ще е насочен и срещу високите цени на торовете, с които се обработва почвата, предаде Нова тв.

Зърнопроизводители на протест срещу безмитния и безконтролен внос на зърно от Украйна

Асоциацията на зърнопроизводителите е обединила 12 членки на Европейския съюз под обща декларация, която ще бъде внесена на 15-и септември на неформален съвет на министрите на земеделието от ЕС. Тежкотоварна техника ще се движи около Карнобат, така че вероятно движението ще е затруднено.

Според Теодор Иванов има подозрения, че украинското зърно се внася със занижен фитосанитарен контрол. "Искаме българското зърно да бъде разделено от украинското", заяви той

По думите на Николай Киров, председател на зърнопроизводителите в Бургас, българският слънчоглед не се изкупува, а складовете са пълни с украински. "Колегите от Украйна, притиснати от кризата, продават под себестойност.

За Красимир Пейчев от Карнобат украинците не произвеждат продукция, отговаряща на европейските стандарти. А основният фактор за по-доброто изкупуване на украинското зърно е по-ниската цена. Зърнопроизводителят Симеон Стойков се надява българската продукция да стане конкурентна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 закривай 14.09.2022 11:03

    Поредното престъпление на управленската ни мафия. След като пуснаха украинските наглеци под формата на беженци безпрепятствено и без никакви прегледи и тестове, за което пък българите са задължени, и не се знае какви болести и инфекции ни натресоха, сега пък незаконно се пласира ГМО украинското зърно, което отново е без никакъв контрол и изследвания. До кога управляващите ще морят собствения си и без това изчезващ от краденето им народ в името на далаверата и лапачката, покровителствани от САЩ и глобалистите, които успешно си осъществяват мракобесната световна политика благодарение на продажните политици и от България и от целия ЕС, с изкл. на Унгария?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби