Борисов благодари на Зеленски и за това, че се е срещнал с опозиционните партии ДПС и ИТН, които също им помагали за декларацията. На срещата снощи бяха и Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

Свързани новини

07.07.2023 13:57

Зеленский потвърди за износа на бг оръжие с вицепремиер Нинова: Борисов

Видян 709 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Господин Денков, когато похвали правителството на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиерът Корнелия Нинова. Защото от вчерашните ми разговори и на четири очи с президента Зеленски и с външния министър и останалите колеги разбрах, че ние през тези години сме изнасяли огромно количество оръжия. Как е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставам на интелигентността на българските граждани. Факт, че тогава е изнасяно огромно количество оръжия. Не директно за Украйна, с посредници, това, което е най-голямата им специалност. И всъщност вчера това, което стана е, че елиминирахме посредниците", коментира Бойко Борисов.

"Беше доста забавно, настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно. И именно преглъщайки и его, и, как го нарича - самовлюбеност, показахме, че заедно можем да постигнем успех", разказа Борисов за вчерашната среща с президента на Украйна, на която присъстваха и ръководствата на партиите в НС, без "Възраждане" и БСП. Според него срещата е била успешна, особено в сравнение с разговора с Румен Радев, обясни той.

Борисов благодари на Зеленски и за това, че се е срещнал с опозиционните партии ДПС и ИТН, които също им помагали за декларацията. На срещата снощи бяха и Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

Лидерът на ГЕРБ обясни и защо Зеленски не е дошъл в парламента, както се очакваше.

"Защото го бяха заблудили, че "Възраждане" ще правят някакви ексцесии, саботажи и аз лично му обясних, че това не е в техния стил. Те имат ясни позиция и в същото време тяхната цел, не говоря от тяхно име, моят прочит е такъв, следя техните посещения, техните изяви по Европа с "Алтернатива за Германия", партиите в Италия, Унгария, Австрия - те ще търсят там изява, това е тяхното политическо семейство, както ние в ЕНП, както ПП в либералната фракция. Така че това е нормално, аз съжалявам, че срещата не беше в парламента", каза Борисов.

Относно работата на правителството, той изрази надежда, че ротация ще има.

"Сега за регулаторите да се разберем, когато принципът и механизма, че само техните кандидати са хубави, добри и красиви, отпадне, тогава ще водим разговори", коментира Борисов. Предстои те да се разберат за шефовете на Сметната палата, здравната каса и БНБ.

 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по