Преди срещата си със Зеленский Ембало каза пред журналисти, че намира Путин за „много отворен за преговори с президента Зеленский“ и че очаква с нетърпение „да предаде тази добра воля“ на украинския лидер.

Свързани новини

27.10.2022 09:45

Зеленский получи „съобщение“ от Путин

Видян 1891 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Умаро Мохтар Сисоко Ембало, президентът на Гвинея-Бисау, заяви във вторник, че руският президент Владимир Путин го е помолил да предаде „послание“ на украинския президент Владимир Зеленский за важността на „директния диалог“ между Москва и Киев. Ембало направи това разкритие на съвместна пресконференция със Зеленский в Киев, един ден след срещата си с Путин.

„Скъпи мой братко, вчера бях в Русия с президента [Владимир] Путин, който ме помоли да ви предам съобщение, да говоря с вас, като се има предвид, че прекият диалог е много важен за бъдещите ни съвместни действия“, каза Ембало.

Видео от пресконференцията беше публикувано в канала на Зеленский в Telegram, като забележките на Ембало бяха преведени на украински.


Президентът на Гвинея-Бисау разкри също, че вижда себе си като „носител на определени импулси“, като допринася за възстановяването на отношенията между Русия и Украйна.

Преди срещата си със Зеленский Ембало каза пред журналисти, че намира Путин за „много отворен за преговори с президента Зеленский“ и че очаква с нетърпение „да предаде тази добра воля“ на украинския лидер.


Зеленский, отговаряйки на забележките на Ембало, каза, че за да се изградят мостове между страните, „не трябва да се взривява инфраструктурата“. Зеленский очевидно имаше предвид ударите по електроцентралите в Украйна, нанесени от Русия на 10 октомври в това, което Москва определи като отмъщение за „терористичната атака“ на Киев срещу Кримския мост. Украинският лидер каза също, че всеки разговор включва уважение на една страна към друга, като се започне от зачитане на „нейната териториална цялост, суверенитет и граници“.



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец