Игор Коломойский, който даде на Владимир Зеленский ролята на президент в сериала Слуга на народа, собственик на канала, който го направи, и му помогна да стане и реален държавен глава на Украйна, също човекът, който е спонсор на батальоните Азов и Айдар и на още 3 подобни формирования от създаването им преди 8 години, разбра по време на хапване в ресторант, че национализират основните му активи

Свързани новини

08.11.2022 12:03

Зеленский национализира продуцента си и на Азов Коломойски и кремиковския Жеваго

Видян 875 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Игор Коломойский, който даде на Владимир Зеленский ролята на президент в сериала Слуга на народа, собственик на канала, който го направи, и му помогна да стане и реален държавен глава на Украйна, също човекът, който е спонсор на батальоните Азов и Айдар и на още 3 подобни формирования от създаването им преди 8 години, разбра по време на хапване в ресторант, че национализират основните му активи.


Напомняме, че Коломойский, който е и израелски гражданин, лансира Зеленский на изборите през 2019 г. като антипод на неговия враг и също милиардер Петро Порошенко. Като президент шоколадовият магнат го погна след взаимно топене пред САЩ, макар сам да го беше направил губернатор на Днепропетровска област. Както съобщава Дойче Веле, президентът на Украйна е възложил одържавяването на стратегически предприятия: АО Мотор Сич, ЧАО Запорожтрансформатор, ЧАО АвтоКрАЗ, ПАО Укрнафта и ПАО Укртатнафта.


Премиерът Шмигал заяви, че те ще работят „за удовлетворяване на отбранителните потребности на държавата в режим 24/7”. Сред ударените от изненадващата акция е добре познатият у нас друг украински милиардер Константин Жеваго, който беше сред миналите през прословутия ни металургичен комбинат Кремиковци.


Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.11.2022 13:47

    Ха, ха, ирония на съдбата. Сега ще видят тепърва изцепките на дрогирания си президент и ще сърбат попарата от неадекватните му

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби