Призивите на украинския президент Владимир Зеленский за помощ идват в момент, когато повече от две дузини държави са закупили и доставили оръжия в подкрепа на военните усилия на Украйна.

Свързани новини

02.04.2022 08:36

Зеленский критикува забавянето на оръжията: Не искам да вярвам, че някои наши партньори играят игри

Видян 2469 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский изрази мнение, че някои западни съюзници "играят игри" на фона на забавянето на изпращането на оръжия в страната, и постави под въпрос дали настоящите усилия на САЩ и други държави да въоръжат украинците са достатъчни за спечелване на войната, съобщава Политико.




В интервю за Брет Бейер от Fox News Зеленский заяви, че вярва в Запада, и добави, че според него Украйна и САЩ споделят едни и същи ценности. Но украинският лидер заяви, че ако усилията за предоставяне на оръжие или помощ се забавят, украинците може да започнат да се съмняват в мотивите на своите съюзници.


 


"Вярвам, че Съединените щати, народът на Съединените щати искат това, но ако този процес се проточи, продължи да се забавя, ако видим, че процесът на прехвърляне на тези оръжия става все по-бавен, тогава хората ще започнат да задават въпроса: "Наистина ли е така?"попита Зеленский. "Може би зад това се крие някаква игра. Не искам да вярвам, че някои наши партньори си играят


 


Непрекъснатите призиви на Зеленски за помощ идват в момент, когато повече от две дузини държави са закупили и доставили оръжия в подкрепа на военните усилия на Украйна. Европейският съюз подписа пакет на стойност 551 млн. долара за подпомагане на въоръжаването на украинските войници, а само САЩ изпратиха милиарди долари под формата на ракети, боеприпаси и други стоки за страната. В петък Министерството на отбраната на САЩ обяви 300 милиона долара допълнителна помощ за сигурността.


"Не искаме милион качествени бронежилетки или каски от специална марка", каза Зеленски в очевиден намек към Германия. "Просто ни дайте ракети. Дайте ни самолети. Не можете да ни дадете F-18, F-19 или каквото имате. Дайте ни старите съветски самолети. Това е всичко. Предайте ги в ръцете ми. Дайте ми нещо, с което да защитавам страната си, държавата си", каза Зеленски.

 


 Снимка: AP 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 A 02.04.2022 11:44

    ЗЕЛЕНСКИ ПРЕСТАНИ С ТВОЙТЕ РОЛИ КОЛКО РУСКО ГОВОРЯЩИ ИЗБИ В УКРАЙНА ВСЕ ЕДНО В БЪЛГАРИЯ ДА ИЗБИВАМЕ ВСЕКИ КОЙТО ГОВОРИ ТУРСКИ ГРЪЦКИ АРМЕНСКИ РОМСКИ РУСКИ АРАБСКИ МРЪСНА ГАД СИ ЗЕЛЕНСКИ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -