"Международното право няма да бъде възкресено. Демокрациите по света, всяка от тях може да се превърне в мишена или за ракети, или за наемници, или за дестабилизация", каза той. "Украйна ще победи.

Свързани новини

21.08.2023 14:12

Зеленский благодари на Дания за изтребителите F-16

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский използва обръщението си към парламента на Дания, за да благодари на страната за подкрепата ѝ, включително за обещанието да предостави на Киев изтребители F-16, предаде CNN.

"Когато хуманността е ценност за вас и когато ценностите ви съвпадат с ценностите на други народи, вие определено ще намерите всички необходими оръжия, за да се защитите така, както го правим ние", каза Зеленский в понеделник.

"Благодаря ви от всички украинци, от всички нас, благодаря на Дания за вашата солидарност, благодаря ви за вашата помощ, за цялата помощ, която оказахте на Украйна. "

Украинският президент също така предупреди европейските си съюзници, че "всички съседи на Русия са под заплаха, ако Украйна не победи".


"Международното право няма да бъде възкресено. Демокрациите по света, всяка от тях може да се превърне в мишена или за ракети, или за наемници, или за дестабилизация", каза той. "Украйна ще победи. "

В неделя датският министър-председател Мете Фредериксен обеща да дари на Украйна 19 самолета F-16 в периода между тази и следващата година.

"Днес обявяваме, че ще предоставим 19 изтребителя F-16 на Украйна. Вярваме, че датските изтребители ще ви помогнат да защитите небето си. "

"Целта на тази доставка е да се защити Украйна. Планираме да предоставим самолетите по-близо до Нова година, около шест от тях, след това осем през следващата година и след това още пет", каза Фредериксен заедно със Зеленски на съвместна пресконференция във военновъздушната база Скридструп в Дания.

В неделя холандският министър-председател Марк Рюте обяви, че Холандия ще предостави на Украйна самолети F-16, без да уточнява колко.


Руският посланик в Дания определи предложеното прехвърляне на изтребители F-16 от Дания към Украйна като "ескалация" на конфликта.

"Действията и думите на Дания целят да не оставят на Украйна друг избор, освен да продължи военната си конфронтация с Русия. Подобна позиция тласка Украйна към пропаст и обрича населението й на нови жертви", заяви посланик Владимир Барбин.

"Решението на Дания да прехвърли F-16 на Украйна няма да има друг резултат. Целите на специалната военна операция в Украйна за гарантиране на националната сигурност на Русия ще бъдат постигнати", добави той, използвайки евфемизма на Кремъл за войната в Украйна.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.