След случая с Борисов започна повсеместна акция срещу корупцията във военните окръжия.

Свързани новини

11.08.2023 16:49

Зеленски уволни началниците на всички военни окръжия

Видян 2467 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Уволнявам началниците на всички военни окръжия", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде УНИАН. "Тази система трябва да се управляв от хора, които знаят какво е война и защо цинизмът и подкупите по време на война са държавна измяна. Затова воините, които са били вече на фронта или не могат да бъдат в окопите, защото са изгубили здравето си, крайниците си, но са съхранили достойнството си и не са циници - на тях можем да оставим състемата за комплектоване на армията", каза Зеленски.

Той добави, че в момента се водят 112 криминални разследвания срещу началници на военни окръжия, водят се и 33 разследвания. Началникът на военното окръжие в Одеска област Евгений Борисов по време на войната успял да придобие недвижима собственост в Испания за 4 милиона евро.

Според следствието Борисов търгувал с фалшиви отсрочки за военна служба, освобождаване от мобилизация и други документи, които позволявали да се напусне Украйна. Както е известно, в Украйна е обявено военно положение и на мъжете, годни за военна служба, е забранено да напускат страната. Борисов беше арестуван в Киев, където се предполага, че е търсил височайше покровителство.

След случая с Борисов започна повсеместна акция срещу корупцията във военните окръжия.

Властите в Украйна се опитват да водят неравна битка с корупцията, която беше характерна за местното общество преди 2022 г., но войната засили в някои отношения подкупничеството. Особено що се отнася до пряко свързаните с нея дейности, отбеляза "Медуза" в обширен анализ. Ширят се подкупите, които достигат десетки хиляди долари, за отклоняване от военна служба. Парите прибират именно шефовете на военните окръжия. По данни на Киевския международен институт по социология, украинците смятат корупцията за втория по значимост проблем в страната след руската агресия. Такова е мнението на 89% от анкетираните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Чурулик Марйкин 11.08.2023 16:56

    Аман от простотиите на тоя клоун нашмъркания Vолодимир Zеленски, който си е дал задника под наем на американците и съсипа УСрайна! А всеки в УСрайа захлебва кой как може, преди да потъне в небитието на демокрацията !!! Слава Кокаине, слава идиотов, тараканов слава и АМИН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху