Свързани новини

28.06.2013 13:07

Здравно неосигурените у нас – колкото населението на София

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на здравно неосигурените у нас е на път да достигне 2  000 000. В парламента здравният министър Таня Андреева заяви, че ще изиска от НАП информация колко души не са си плащали вноските. Предполагало се обаче, че те са около 1 800 000 души.


Министърът подчерта, че във функциите ѝ не влиза събирането на здравни вноски, нито може да санкционира тези, които не ги покриват, цитирана от БТА.


Според нея начинът да се увеличи броят на осигурените е те да бъдат мотивирани да са коректни платци. Това можело да стане, като им се предлагат качествени медицински услуги.


Директорите на болници, назначени по времето на ГЕРБ, и шефът на НЗОК бойкотирали работата ѝ, стана ясно от думите на Андреева.


Тя каза, че шефовете на здравните заведения и Пламен Цеков отказвали да разговарят с нея. Министърът добави, че не знае дали отказът им е провокиран от политически причини.


Тя обаче подчерта, че по време на предишните управляващи са назначени доста директори, които членуват в ГЕРБ.


По повод освобождаването на шефа на болницата в Хасково тя заяви, че не е направила гаф и добави, че мениджмънтът на едно здравно заведение е сериозно нещо.


Министърът каза, че ще се проведат 8 конкурса за нови шефове на болници. Андреева коментира, че очаква да има протести заради смените на директори дори и в случаите, когато кадровите промени се налагат. Конкурсите ще се проведат, тъй като мандатът на сегашното ръководство изтича.


Андреева отрече да има списък с 30 имена на директори, които да бъдат уволнени.


Шефът на здравното ведомство заяви, че се анализират възможни промени в ръководствата на държавните болници. В момента се правел преглед на финансовите отчети на здравните заведения. По думите ѝ, ако се установяло, че дадена  болницата "потъва",  заради лош мениджмънт, щяло да има рокади.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци