Свързани новини

22.03.2021 14:35

Здравните власти се бавят със зелените коридори за туризма

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на здравеопазването се бави със заповедта за зелените коридори във връзка с влизането на чуждите туристи в България от 1 май 2021 г. Заради това не могат да започнат резервациите за летния сезон, съобщиха пред TravelNews туроператори. Първите туристи по морето се очакват от Румъния покрай великденските и майски празници. Здравният министър проф. Костадин Ангелов и премиерът Бойко Борисов обявиха наскоро в Смолян, че за туристическия сезон ще бъдат осигурени зелени коридори и ще има предвидимост на мерките. Общоевропейска политика е участието на страната ни в т.нар. зелен електронен сертификат за пътуване. Той гарантира, че туристът е ваксиниран, има антитела или отрицателен PCR тест.

„Министерството на здравеопазването се бави със заповедта и не могат да тръгнат резервациите“, коментира Димитър Попов, управител на туроператора „Пенгуин травъл“, който води основно туристи от Дания и Великобритания. Хората в момента планират почивките си и трябва да подадем сигнал, че могат да идват в България и при какви условия. Заповедта задължително трябва да бъде и на английски език, обясни той. Попов се надява, че първите записани ще бъдат ваксинираните хора.

Председателят на Сдружение „Туризъм“ Венцислав Кръстев посочи, че слотовете на чартърите от Русия за Българското Черноморие вече са заложени. Продажбите на ваканции обаче не могат да тръгнат, защото все още има неясноти за влизането в Европейския съюз. Според него руските туроператори и власти имат изисквания за пътуванията в чужбина. Съответната дестинация да има голям процент ваксиниран персонал. В България обаче този процес все още не е тръгнал. Към момента от приблизително 150 хил. работещи в сектор туризъм – 82 хил. са заявили, че желаят да бъдат ваксинирани.

Министерството на здравеопазването трябва да пусне коридорите, защото вече фатално се бавят, заяви Герчо Герчев, управител на туроператора „Франга“, който води туристи от Полша. За да започнат записванията, трябва да предоставим изискванията и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион