Свързани новини

20.02.2012 14:41

Здравният Октопод аха да заграби НЗОК

Видян 2317 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неотдавна  стана ясно, че продажбите на Софарма на българския пазар са се сринали с 37% на годишна база. Явно се търси спешно решение на проблема и то се намира в прибирането парите на народа. В своя нов брой, излизащ днес, седмичникът Супер 19’ разкрива ужасяващите подробности около пъклен олигархичен план за дирижиране на милиардите в Здравната каса. Които по оценка на лидера на ПГ на ГЕРБ Краси Велчев са поне 3 милиарда лева.
Здравният октопод “Софарма” няма да миряса, докато не погълне изцяло НЗОК. Чрез изданията си забогателият на гърба на болните хора милиардер Огнян Донев се опитва да сложи своята послушница Гергана Павлова на мястото на подалата оставка шефка на касата Нели Нешева.
Павлова, която бе пробутана за заместник-министър на здравеопазването през април 2010 г. и зае председателското място в Надзора на НЗОК, сега се гласи да оглави институцията и оперативно.
Само напомняме, че средното увеличение на цените на лекарствените продукти за болниците, договорени с МЗ, откакто тя е на власт, е 25% спрямо 2010 г. За някои лекарства то достига 352,465%(!!!).
Гергана Павлова е бивш мениджър аптечни продажби в “Софарма трейдинг”. Нейният последен хит беше внасянето на нов закон, който осигурява много облаги и предимства за бившия й работодател Донев. Освен всичко, законът, прокаран от Павлова, позволява директните покупки на лекарства от болниците, след което в голяма степен цените на лекарствата, плащани на “Софарма”, са по-високи.
Това носи допълнителни разходи за българския бюджет. Достатъчно е да се поговори с директорите на няколко малки болници и после да се умножи полученият резултат по общия брой болници, засегнати от промените с новия закон.
Друг много важен аспект на новия закон е лишаването на Висшия съвет по лекарствата от правото да издава лекарствени лицензи. Има и много други скандални факти, които достигнаха чак до Брюксел. Европейската комисия вече проверява България поради тези далавери, писа авторитетното чуждо издание NewEurope във връзка с монополното положение, което е установила в България “Софарма” чрез Гергана Павлова.
„Софарма, която се контролира от Огнян Донев, който от своя страна допреди година беше член на Надзорния съвет на Национална здравноосигурителна каса, е успяла да монополизира доставките на над 70% от лекарствата, изисквани от (държавните) болници и над 50% от предписваните лекарства – изключително печеливш бизнес, за който Донев заслужава поздравления, но тъй като България не е член на АС (Африкански съюз), а на ЕС (Европейския съюз), тази ситуация трябва да бъде прекратена, тъй като тя е в грубо нарушение на законодателството на ЕС”, пише изданието. Пак според статията ключови за Софарма са две фигури -Огнян Донев – собственик на фирмата и настоящия заместник здравен министър Гергана Павлова.
Лекарите и аптекарите у нас, чрез своите интернет издания, също въстанаха срещу Павлова. Ето какво четем в тяхно открито писмо, публикувано в интернет: “Всички решения в сферата на здравеопазването от назначаването на Гергана Павлова през април 2010 г. до момента са все странно в полза на “Софарма” и водят до директен финансов резултат в полза на “поръчителя”, който сега отново е зает с ликвидиране на конкуренцията по лесния път – държавата да върши черната работа по команден начин. Този път, обаче, политическата власт се упражнява не просто срещу бизнес конкуренцията, а срещу правото на живот на гражданите, срещу суверенна – българския народ от който, по конституция, тя призтича!”


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог