Свързани новини

07.12.2020 17:00

Здравният министър посочи коя мярка може да отпадне следващата седмица

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Много е рано да се говори за отваряне на всичко от 21 декември. Седмицата, която ще анализираме, започва от 14-и”. Това заяви на брифинг в понеделник здравният министър проф. Костадин Ангелов.


„Разговаряхме с премиера и на база числата, които наблюдаваме, имаме готовност да отворим детските градини и яслите. Това ще бъде първата мярка в зависимост от заболеваемостта и ние сме готови да я въведем още от понеделник”, добави министърът.


Миналата седмица от брифинг на здравните власти стана ясно, че страната ни е разделена на шест области за имунизация, всяка с отделен отговорник от местната РЗИ. Днес директорите на здравните инспекции се срещнаха с министъра на здравеопазването и председателя на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.


„Задачата им е до четвъртък да изготвят списъците с желаещите медици, които са от първата фаза и на първа линия. След това да направят ясна логистика на необходимостта от мобилни екипи и бройката им. Ще се уточнят и спецификите на всички райони”, коментира проф. Ангелов.


До края на годината ще бъдат сключени още договори за доставки на хладилниците, поясни той.


Министър Ангелов посочи още, че е разпоредил проверки след образувалите се опашки в големи вериги магазини. Поясни, че вече има наложени санкции - шест от Столичното РЗИ.


Относно предстоящите парламентарни избори през март 2021 г., проф. Ангелов разясни, че повече от два месеца работи екип, който има задача да разработи логистиката около вота.


„Изборите ще се проведат в указаната дата от президента. Ние ще изработим изисквания за спазването на всички противоепидемични мерки”, каза ресорният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.