Собствениците на заведения възразиха срещу поредното задължение в условията на криза. От тях се изисква - от европейска директива, от втората половина на годината неопакованите храни да се предлагат задължително с етикет с информация за продуктите със срок на годност, за съставките и алергените, предаде БНР.
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи.
Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин.
Как приемат собствениците поредното задължение в условията на криза? Марин Сотиров коментира:
„Това ни отдалечава изключително много от истинската дейност на заведението: да приготвя храна, да доставя храна, да забавлява клиентите. При по-големите заведения и вериги има назначени хора, които се занимават само и единствено с това“.
И сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Според изследователи броят на случаите ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:
- Какво значи това?
Той:
- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.
Тя:
- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!
В последния ден на месеца може да откриете, че се