06.02.2017 15:55

Завършилите СМГ с рекорд по прием в Оксфорд

Видян 1929 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

7 дванадесетокласници от Софийската математическа гимназия (СМГ) вече са приети и ще учат от догодина в университета в Оксфорд. Миналата година пък броят им е бил още по-голям - 11. Така те поставят рекорд като най-голямата група от едно училище влязла в престижния университет, предаде БНТ.  


Димитър и Виолета са двама от седемте възпитаници на СМГ, които вече са приети в Оксфорд. Димитър ще учи инженерни науки, а Виолета - математика. И двамата са сред учениците-олимпийци със златни медали. Гимназията получи грамота за училището, от което са влезли най-много хора в Оксфорд, което е изключително престижна награда, разказва Димитър Ружев.  Той допълва, че от английските училища в Оксфорд влизат в най-добрия случай по 5-6 души. И той, и Виолета смятат, че голяма част от успеха им се дължи на гимназията.


Училището е много добро, учителите са страхотни, но до голяма степен успехът се дължи и на мотивацията на учениците - самостоятелни подготовки, допълнителни уроци и курсове в БАН, казва още Димитър.  На мен със сигурност ми е помогнало по простата причина, че учим много математика - по 9 часа на седмица, допълва Виолета Найденова.


„В близките 4-5 години имаме постоянно двуцифрен брой деца, приети в Оксфорд и това се дължи преди всичко на доброто образование, което получават тук. Средното ни образование е на световно ниво", заяви директорът на СМГ - Антони Стоянов. По думите му възпитаниците са впечатлили и Кеймбридж. Гимназията била посетена от делегация на престижния университет.


„Те ни казаха, че нашите ученици са сред най-способните студенти и затова биха искали повече ученици от СМГ да заминат да учат при тях", допълва Стоянов.


Затова СМГ става сертификационен център и учениците ѝ ще кандидатстват директно в Кеймбридж без фирма- посредник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци