"Завършихме модернизацията на 3 токоизправителните станции (ТИС) на електротранспорта. Те са основно звено от системата за електрозахранване на трамваите, тролеите и електробусите.

Свързани новини

18.07.2023 15:24

Завърши модернизацията на 3 токоизправителните станции (ТИС) на електротранспорта

Видян 607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Завършихме модернизацията на 3 токоизправителните станции (ТИС) на електротранспорта. Те са основно звено от системата за електрозахранване на трамваите, тролеите и електробусите.

 Модернизацията на станциите е част от големия проект по ОПОС, по който вече закупихме 30 нови тролея и 34 електробуса, които обслужват 6, 7, 9 тролейбусни линии и 73, 74, 6 и 60 - електробусни.

Токоизправителната станция „Юнак“, която се намира в Борисовата градина, е построена през 1932 г., а последният й ремонт е бил през 1971 г. Сега тя вече е оборудвана с най-съвременни съоръжения на „Сименс“. Завършени са реконструкциите и на другите две станции – „Веслец“ и „Слатина“.  Средствата за модернизацията им осигурихме чрез оперативна програма „Околна среда“, като с новите съоръжения освен намаляване на технологичните загуби изграждаме и нови системи за сигурност.

Сградите, в които се намира оборудването също са санирани и с ново оборудване, което осигурява нужните за работата им температура и влажност.

Снимки - Аделина Ангелова




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци