Свързани новини

04.05.2011 17:24

Защо Венци Димитров се представя за съветник на Първанов?

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 90-те години мнозина цъкаха и се чудеха как един депутат би могъл да си построи представителна къща в Лозенец от едната заплата. Други пък им припомнят – хайде сега и вие – случайно ли на Венци Димитров при втория му брак с внезапно прочулата се тези дни секретарка Меги кумува самата Дарина Павлова?!


Кумуването на г-жа Мулти на сватбата на някогашния седесар през 1998 г. всъщност превърна в роднински приятелските отношения на политика с групировката. Не е никак случайно, че той беше депутат в групата ОНС, която влезе в парламента под егидата на Мулти през 1997 г., след като с цената на много пари ДПС напусна тогавашните ОДС и така изпусна властта.


Същата тази група, чиито лидери спечелиха процентите си с плакат, на който се бяха щракнали с Царя, подготви и идването на Величеството на власт през 2001 г. Тогава обаче Венци получи неочакван удар в традициите на най-добрите изпълнения на Кобургската династия. Димитров беше сред съучредителите на НДСВ. За десет години това беше четвъртата политическа коалиция, с чието учредяване свързваше своето име. Не че на другите коалициите са били по-малко. Неговите бяха все успешни. Беше определен за водач на листата на НДСВ в Разград за парламентарните избори.


До 8 юни 2001 г. (изборите бяха на 17 юни) той се прояви като обичайния боец - убеден, силен, речовит. На практика доказваше, че в България депутатството може да бъде надпартийна професия. Тогава се намеси съпредседателят на НДСВ Тошо Пейков. По негова молба Венцеслав Димитров беше махнат от листата. Мотивът – имало данни, че е


сътрудничил на бившата Държавна сигурност.


Обвиненията, че е принадлежал към комунистическите тайни служби, бяха  потвърдени няколко години по-късно, когато с решение № 9 от 25 юли 2007 на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия обяви неговата принадлежност към органите на ДС. Самият Венцеслав Димитров енергично публично реагира срещу това решение като необосновано, настоявайки да бъде посочено конкретно какво и за кого е донасял и дали е навредил някому. И дори успя да осъди България за 3000 евро.


Дали ДС го вкара при президента не е ясно. Ясно е само, че след като бе анонсиран за съветник на държавния глава при скандалните интервюта на съпругата му Меги във връзка с нейна любовна история, това се оказа неистина.


Проверка на Супер 19’ в канцеларията на Георги Първанов показа, че Венци Димитров не е съветник на държавния глава. Той не е и бил секретар на президента, а само участник в прекратил дейността си обществен съвет към висшата институция.


Въпросът е кой дава право на всеки да се представя за какъвто си иска, за да предизвика медийно внимание, и това да не води до никаква реакция от страна на държавата?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион