Свързани новини

22.12.2021 17:12

Защо полицаите са пуснали Горанов да си тръгне: Рашков

Видян 9672 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В МВР започна проверка за поведението на граничните полицаи, които първо са отказали, а после са пуснали бившия финансов министър Владислав Горанов да напусне страната. Това коментира снощи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той беше категоричен, че казусът не е толкова елементарен и възниква въпрос, ако има клонирана кола, коя е клонинг, коя е оригинал и коя къде се намира.


"Нещата не се толкова прости, колкото се опитаха да обяснят някои неща за случая с Владислав Горанов" , допълни вътрешният министър, предаде Гласове.


Относно поведението на нашите служители на граничния пункт тече проверка, съобщи Рашков и увери, че обществеността ще бъде информирана при нейното приключване.


Той се усъмни в бързата реакция на онзи, по думите му, който е продал автомобила.


„Защо така бързо реагира онзи, който е продал въпросния автомобил и използва думата клониране. Ние се въздържахме да коментираме. Възниква въпросът откъде знаят за клонирането? Къде е истинската кола“, попита Рашков и призова: „нека помогнат на разследването в случая“.


Във връзка с автомобила клонинг на Владислав Горанов възникват поредица въпроси за веригата от действия, довели до регистрирането на Горанов като "ползвател" на автомобил, обявен за издирване от Интерпол, на които обществото, а и държавата, следва да получи ясен отговор от компетентните институции и правоохранителните органи.


1. След като "Мото Пфое" е официален дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България, а дилър на "Тойота" е "Тойота България", защо "Мото Пфое" внася именно от Германия един конкретен автомобил, който не попада в кръга на марките автомобили, за които е дилър на българския пазар и незабавно го "лизингова" именно на лицето Горанов? Защо е заобиколен официалният дилър на марката "Тойота"? Автомобилът с търговска цел ли е внесен от "Мото Пфое", или е купен като актив на фирмата? Ако е второто, какво е наложило да бъде незабавно лизинговани на каква цена? Налице ли са данни за привидни сделки?


2. Какво означава твърдението на управителя на "Мото Пфое", че автомобилът е купен "чисто нов"? Кой е продавачът в Германия - от лицензиран дилър на "Тойота" в Германия ли е купен или от някой друг? Каква е цената на автомобила при официалния дилър на марката в Германия и в България и на каква цена е действително купен и обявен внесеният от "Мото Пфое" конкретен автомобил? Каква е цялата история на производството и собствеността на конкретния автомобил? Специална поръчка ли е? Къде е произведен? Кой е първият му собственик?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв