Свързани новини

05.07.2021 10:02

Защо нервничат Булгартрансгаз и Булгаргаз, въпреки снизходителността на служебното правителство?

Видян 2975 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Началото на служебния кабинет даваше някакви надежди, че то ще бръкне в „кутията на Пандора“ с тайните на сделките на правителството на Борисов с Русия, и особено по отношения на проекта Турски поток и игрите на Булгаргаз със сделките с Газпром и Азерската компания за доставки на природен газ, които така и не достигнаха до една четвърт от предвиденото. Зависимостта ни от руски газ си остава рекордно висока след 11 години „диверисфикация“ по борисовски. В края на месец юни тя е 95 процента !?! С подобно равнище на зависимост от един доставчик българската енергийна политика не може да не бъде продължение на руската.

Драмата продължава и все повече скелети стъргат от гардероба. Изскачат стари дългове и на Българския Енерегиен Холдинг по проекта Южен поток, едни близо 100 милиона евро, които Газпром отпусна на холдинга преди повече от 7 години, да си плати дяловия капитал в дружеството Южен Поток България. Парите изчезнаха, но дългът остана. Може би ще си спомните, че преди пандемията с помощта на Европейската комисия, като част от нейното споразумение с Газпром за уреждане на анти-тръстовия казус, Булгаргаз подписа през февруари 2020 година, значителни промени към договора за доставки. Бяха премахнати ограничения за реекспорт, ценовата формула включи спот репери, направени бяха по-гъвкави точките за доставки. Уж Европейската комисиябеше уредила да не плащаме този стомилионен заем от Газпром, но следа в двустранен план няма. Сега Газпром си иска да им върнем парите, а Брюксел е и като бог, и като цар далеко.

Кремъл винаги си иска парите и не прощава на българските политици, които се заиграват с политически сделки по схемата на царския Азиатски департамент след Освобождението „корумпирайте политици, а те да карат народа да плаща“. Ако питате къде отидоха парите от Южен поток – вижте колко са богати един бивш президент, едни бивши премиери, бивши министри, бивши депутати, бивши лидери на партии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей