Позволих си да коментирам безумието във въпросната статия. Част от коментара ми беше отразен в някои електронни медии. Изведнъж МОН реши да подскочи по темата и да обяви, че се разпространявала дезинформация. Без никой да е споменавал МОН, без да е коментирано или питано въобще, изведнъж министерството изскочи от нищото панически да обяснява, че нямало такова нещо, продължава Контрера.

Свързани новини

17.01.2024 13:29

Защо МОН не реагира за Аз съм българче при самата публикация в Свобода Европа: ВМРО

Видян 390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гузен - негонен бяга или как МОН излезе от изведнъж будната кома и подскочи по темата със стихотворението „Аз съм българче“. От четвърти януари има една статия  на „Свободна Европа“ – „Демографска криза? Мигрантска криза? До къде води страхът от загуба на идентичност?“.


Това е писанието, съдържащо въпроса как мигрантите щели да се интегрират, учейки „Аз съм българче“. Там се разсъждава, че подобни произведения едва ли не пречели на интеграцията на 100 000 деца на мигранти... Именно този пасаж възбуди общественото напрежение на фона на посоченото число 100 000 деца на мигранти, на фона на неуредиците около Шенген и т.н.


Това пише в своя позиция във Фейсбук председателят на ВМРО – София и общински съветник в Столичния общински съвет Карлос Контрера.


Позволих си да коментирам безумието във въпросната статия. Част от коментара ми беше отразен в някои електронни медии. Изведнъж МОН реши да подскочи по темата и да обяви, че се разпространявала дезинформация. Без никой да е споменавал МОН, без да е коментирано или питано въобще, изведнъж министерството изскочи от нищото панически да обяснява, че нямало такова нещо, продължава Контрера.


И тук излизат въпросите: Защо МОН не реагира още на 4-5 януари, когато въпросната статия на „Свободна Европа“ излиза? Защо МОН бърза да опровергае „фалшива информация“, но не опровергава тезите в статията, която всъщност е първоизточник? Много интересно, смята общинският съветник от ВМРО.


Ето какво още пише той:


Това се случва паралелно с обществения скандал около темата с „Школо“ и факта, че личните данни на ученици и родители всъщност попадат в ръцете на британска фирма. Оказва се, че цялата ни държавна структура, воглаве с МОН, Министерство на електронното управление и „Информационно обслужване“, не могат да администрират електронните дневници на училищата, но търговско дружество може... Пореден абсурд.


Що се отнася до темата със „Свободна Европа“ и „Аз съм българче“ за мен случаят е пределно ясен. Ултралибералните кръгове тестват общественото мнение с подобни подмятания и подготвят почвата за поредна стъпка към националното обезличаване на образователната система. Те си го казват във въпросната статия - образователната система била етно насочена, т.е. към българите, а не е космополитна, да кажем. А към кого да е насочена българската образователна система? Към марсианците?


МОН показа раздразнение. Очевидно има за какво, но не го казват. Подобна реакция като на ужилен за една институция показва гузна съвест. Пак ще кажа - МОН не реагира срещу внушението на „Свободна Европа“, но реагира срещу реакциите срещу „Свободна Европа“. Това значи много.
Между другото МОН дължи отговор и коментар подкрепя ли тезите във въпросната статия на либерал-екстремистката медия. Истината е, че немалка част от гражданите нямат никакво доверие към МОН, особено на фона лъсналите дефицити в образованието на нашите деца. Това виждат ли го? И кой е отговорен - предполагам това пак е дезинформация? МОН за толкова години така и не отговори на въпроса как от училище излизат функционални неграмотни хора.


Ето ВРЪЗКА към първия ми коментар, който стана причина от МОН да подскочат.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец