Това сравнение постепенно може да се развие с годините в ниска самооценка, загуба на доверие в хората по принцип и проблеми във връзките и по отношение на любовта.

Свързани новини

05.03.2023 09:17

Защо комплимент се приема, а ракът се отключва от негативни мисли и думи

Видян 10032 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Излишната скромност директно вреди на психиката и физиката, доказват последните научни изследвания. Психолозите, по този повод, съветват никога да не отхвърляме комплиментите, а да ги приемаме, без отричане.

Дори скромността, която демонстрираме да не е неискрена, фалшива, оценката за нашите действия, когато е също така откровена и е добра, само стимулира мозъка и психиката ни да правят още повече подобни неща. Отричането секва процеса.

Негативните мисли и думи изобщо, не само по повод компиментите, вече научно доказано, отключват рак. Много често това е продължение на неправилно родителско възпитание.

Майката и бащата не бива да бъдат твърде критични към детето, защото така му създават негативна нагласа, усещане за непрестанен провал, а с това страх не само от бъдещето, но и от настоящето, което поражда психическо претоварване, оттам – често едва ли не хронична депресия и се отива към деградация.

Разбира се, не по-малко лошо е възпитаването на дете – цар/божество. Това го кара да се чувства добре, докато попадне в естествената среда на училището и осъзнае, че отношението е незаслужено, защото отстъпва реално и конкретно на някого от връстниците си.

Това сравнение постепенно може да се развие с годините в ниска самооценка, загуба на доверие в хората по принцип и проблеми във връзките и по отношение на любовта.

В по-слабия вариант породената от възпитанието на родителите ниска самооценка  се отразява просто като несигурност, която обаче може да се развие от притеснение към страх и тревожност, заради непрекъснато усещане за осъждане или поне за следене от родителските очи.

Лесно това може да се разпознае по притеснение пред камера или публично говорене например.

В по-труден вариант дете, възпитано неправилно по отношение на самооценката си, може да има проблеми със зависимости, а според психолозите няма по-трудна терапия от отказването от цигарите или алкохола.

Вместо да се налага да се обръщаме към психотерапевт, трябва да намираме ресурса за справяне с такива проблеми сами. Защото специалистът не прави нищо друго, освен да извади ресурса от нас самите.

Модните „ритрийти” на индийските гурута смятат, че в рамките на 21 дни е възможна пълна психологическа промяна на базата на подхранването на ВЪТРЕШНАТА ВЯРА. Която ни връща към нашия лайфхак текст за вътрешната майка и вътрешния баща, които всеки трябва да отглежда в себе си, за да коригира грешките на биологичните ни родители.  


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 д-р 05.03.2023 17:31

    бавно, но все пак има надежда хората да схванат, че ракът се причинява от ракови вируси и е заразен, затова се правят и ваксини от тези вируси, макар да не са качествени, както и почти всички други ваксини, замърсени с биологичните материи от пилета, маймуни, зайци, в които също има разни вируси и си е чист късмет и руска рулетка да си слагаш подобни боклуци, в които може да са попаднали и ракови вируси, като при децата с онко заболявания ,да, лошото самочувствие маже да предизвика спад на имунната система и тя да не може да се справи с раковите вируси, които имат гадното свойство да стоят в клетките с десетилетия и в момент на срив на защитните сили да скочат и да принудят клетката, в която са се настанили , да започне неправилно размножаване и образуване на туморни маси

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог