10.10.2016 16:37

Защо Deutsche Bank не е следващата Lehman Brothers

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първо, Lehman Brothers не беше банка, докато Deutsche Bank е. Второ, паричните условия сега в света са доста по-различни от тези по времето, когато Lehman Brothers фалира през септември 2008 година. Това заяви в Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев преподавателят в университета "Джон Хопкинс" проф. Стив Ханке.


Това идва да покаже според мен, като почитател на икономика на предлагането, че паричната политика в САЩ беше прекалено консервативна, каза проф. Ханке. И това беше в действителност основната причина за срива на Lehman и за всички последващи трудности, които преживяхме, допълни той.


Deutsche Bank има почти €30 млрд. под формата на деривати от страната на активите в своя баланс, които сега никой не може дори да оцени, тъй като те нямат цена, дори няма пазар за тези неща, каза професорът. По думите му всяка една глоба, наложена от американските регулатори над $4 млрд ще бъде фатална за банката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец