Медицинската фирма QM с управител депутатката от ПП Елисавета Белобрадова – Пандова и съдружници екссъпруга й Васил Пандов, и.д. шеф на ЗДРАВНАТА комисия на Народното събрание и Марин БОЙКОВ Пенков

Свързани новини

28.06.2023 15:22

Защо депутати от ППДБ са съдружници на ГЕРБ-ер: син на несменяем зам.-министър при Борисов, в крещящ конфликт на интереси?

Видян 7707 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не било коалиция, било отворена връзка. Щом казвате. Де юре и де факто обаче си е консумиран брак.


Поради големия интерес към вчерашното ни разкритие за медицинската фирма QM с управител депутатката от ПП Елисавета Белобрадова – Пандова и съдружници екссъпруга й Васил Пандов, и.д. шеф на ЗДРАВНАТА комисия на Народното събрание и Марин БОЙКОВ Пенков, което силно намирисва на отявлен конфликт на интереси, задълбаваме в темата. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


Не е съвпадение: Марин Бойков Пенков, собственик на още 6 дружества в медицинската област, не е син на кого да е. Неговият татко е несменяемият заместник-министър на здравеопазването в кабинетите на Бойко Борисов/ГЕРБ – Бойко Пенков. Смешно, но същият оглави неотдавна Комисията по прозрачност на НС по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти. Още е много вътре в играта.


Понеже Белобрадова – Пандова и Пандов са големи реформатори и борци срещу статуквото, интересно е как са се съгласили изобщо на подобно съдружие и то е продължило толкова дълго време при всички зам.-министерствания на Бойко Пенков. Това АКТИВНО дружество със сина му е налично през цялото време, докато са се борили с модела Борисов и управлението на ГЕРБ и ДПС.


Толкова са се борили, че не са се сетили, че са в съдружие дори, когато Бойко Пенков е заместник-министър и при Орешарски в кабинета КОЙ, срещу който над сто дни иначе евроатлантическото ни общество протестираше. Защото всички министри и техните заместници, хеле в ресурсно министерство като Здравното и в борда на Здравната каса, назначенията минаваха единствено и само с ОК от самия Делян Пеевски.


Има си и чисто юридическа страна на въпроса, а двамата съпрузи са юристи. В задачата се пита не само като депутати, но и по времето, когато Пандов е началник на кабинета на министъра на здравеопазването в правителството на Промяната, известно още като Петков – Нинова, дали не му е хрумнало, че би могъл да бъде в конфликт на интереси? Или е „забравил” за фирмата с медицински предмет на дейност с неясната формулировка „консултации”, която просто е трябвало да напусне най-късно в деня на постъпване на работа?


Какви, освен лобистки консултации може да дава по здравни въпроси един шеф на кабинет на ресорен министър, член или шеф на ресорната комисия в парламента? Който е на власт при всички кабинети: Борисов, Орешарски, Петков, сега Денков...


Интересно е също защо КПКОНПИ, прокуратурата и други органи – във всеки парламент си има специална комисия за разследване на подобни връзки на депутати, пасуват по въпроса, дори след нашите разкрития. А са длъжни да се сезират.  


Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл