Свързани новини

04.01.2022 14:52

Засега не се предвиждат допълнителни ограничения, МЗ сформира пандемичен комитет

Видян 806 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Засега не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения, с изключение на увеличаване контрола по отношение влизащите в страната граждани, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на работна среща в Министерството на здравеопазването, предаде бТВ. На нея присъстваха здравният министър проф. Асена Сербезова, заместник-министрите, доц. Ангел Кунчев и експерти. Предстои да бъде актуализирана заповедта за влизане в страната. Лица, които пристигат у нас от страни, попадащи в червената зона, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България, а в противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.
Министърът на здравеопазването сформира пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки. Комитетът ще бъде ръководен от зам.-министър доц. Георги Йорданов.В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ.
След проведени консултации с ръководствата на експертните съвети по епидемиология, инфекциозни болести и вирусология беше взето решение да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация, в т.ч. с оглед разпространението на варианта Омикрон.

Доц. Кунчев подчерта, че в зависимост от различните показатели е готов да предложи актуализация на противоепидемичните мерки."


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец