Свързани новини

24.07.2020 09:30

Заразен сам си търси болница в Пловдив

Видян 2831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пациент, лекуващ се от COVID-19 в пловдивската болница Свети Мина, изпрати кадри от вътрешността на COVID отделението, настоявайки за анонимност. Това е поредният случай в който, заразен се оставя от РЗИ да щъка безконтролно, очевидно с цел за поддържане висока на бройката позитивни случаи. Ето какво разказа той:

"Аз не разбрах кога, къде и как съм се заразил с коронавируса. Имах симптоми и съответно - предположения, но нищо повече. Първите признаци бяха сериозна отпадналост, а след 2-3 дни се появи и лека, но постоянна температура - 37-37,4 градуса. Тя нито падаше, нито се повишаваше в продължение на няколко дни. PCR тестът, който си направих по собствено желание още в деня, когато се появи температурата, показа положителен резултат. И въпреки че имах позитивен резултат, никой от РЗИ не ме беше потърсил към онзи момент. Сам потърсих лекарска помощ. Със собствен автомобил се придвижих до болницата. Първо, отидох до Инфекциозна, но като видях състоянието ѝ, реших да опитам в Окръжна болница.


Оттам казаха, че само 3 са болниците в Пловдив, които работят с COVID-19 (Транспортна, "Свети Мина" и Инфекциозна). Избрах "Свети Мина". Междувременно, позвъних и на частните болници, но се оказа, че никъде другаде не приемали пациенти с COVID-19. Стаите в тази болница са с по 5-6 легла. Имат и по 1 или 2 шкафчета, които не стигат за всички и затова ползваме столове, за да подложим храната, когато се храним. Някои стаи имат и климатик, но не е разрешено да се ползва. Отделно е поставено и огледало. Изграден е един санитарен възел, като поне има и топла вода. Леглата, ако може да се нарекат така, са на поне 40 години. Аз лично не съм очаквал хотелски условия, но в тази болница са меко казано трагични. Още по-абсурдното е, че специализираното отделение за COVID-19 разполага с един лекар специалист и един общопрактикуващ доктор, 2 сестри и 2 санитарки. По-късно се включи и още един лекар - доброволец от Стара Загора. Шапка им свалям на всички тези хора, защото работят почти без почивка и без никакъв ресурс и стимул. Нямат ножици, химикали - елементарни неща липсват. На втория ден от лечението ми ни казаха, че трябва сами да си осигурим лекарства.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния