24.11.2015 14:30

Заради некадърни министри, София реже 280 млн. бюджет

Видян 4322 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България не може на прага на третата година от новия програмен период на еврофондовете да отвори програмите и да започне финансирането им от Брюксел, както 19 минути пише от месеци. А периодът е 7-годишен. Повтаряме ситуацията от 2007-2008 г., които ни бяха нулеви, но тогава имаше оправдание – точно бяхме влезли в ЕС. Оправдание сега няма! Поради некадърността на министрите, общините и гражданите ще усетят свиването на инвестициите, с това на местните бизнеси, а значи на доходите и на потреблението.
Проектът за бюджет на Столичната община за 2016 г. е доказателството. Той пада с 280 милиона спрямо предходната година, понеже европейските фондове са значително по-малко: от 1,46 млрд. на 1,18 млрд.лв., личи от сметките, изложени от заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов. Голям европейски проект остава третият лъч на метрото. Въпросните 195 млн. лв. са осигурени с личните усилия на кмета Фандъкова и убеждаването от нейна страна на еврокомисарите. Нямащи доверие на България, те имат доверие на столицата, понеже метрополитенът на София беше посечен като един от образцовите проекти от шефовете на Европейската комисия.



София може да се похвали и с пълна каса, за разлика от държавата. Изпълнението на собствените приходи на общината към 30.10.2015г. е в размер на 455 млн. лв. или 80,1% от годишния план. Данъчните приходи са в размер на 212,4млн.лв. като най-високи са приходите от данък недвижими имоти в размер на 83,9млн. лв. и данък МПС в размер на 63,6 млн.лв. От неданъчните приходи са събрани 242,7 млн. лв. Най-големи са приходите от такса смет в размер на 144 млн.лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей