Свързани новини

10.03.2014 14:43

Започват масови проверки на бензиностанции, асансьори, електромери и водомери

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор започва масови проверки на бензионстанции, аснасьори, електромери и водомери.


Това каза в „Тази сутрин" по БТВ председателят ДАМТН Стефан Цанков. По думите му проверките на бензиностанции показват все пак положителна тенденция - намаляване на случаите на продажба на некачествени горива.


„За 2013 г. под 8% от взетите проби са показали некачествени горива. Най-големите проблеми са с дизеловото гориво, тъй като масово се смесва с корабно гориво и с гориво за отопление", каза Цанков. По думите му нарушения се откриват и при малките бензиностанции, и при големите вериги.


„На база на досега съществуващото законодателство, в последните три-четири години държавата е успяла да унищожи малките бензиностанции, тъй като санкциите за нарушения са еднакви за всички бензиностанции, независимо от оборотите им. Държавата не налага коригиращи действия върху тях а ликвидиращи, в резултат, на което за около 3 години от 3 000 бензиностанции са останали 2200", заяви Цанков и се закани, че ще иска промени в закона, които да гарантират решаването на този вече социален проблем.


На 100 % са проверени радарите уредите за тестване на алкохол от водачите на МПС. А по отношение на дейността на електроразпределителните дружества, Цанков сподели, че само едно от тях е изрядно към своите абонати. Останалите две имат около 10% непроверени електромери, което е не малко количество. Това носи риск за некоректно и неправилно измерване на използваната електроенергия от потребителите. „За съжаление на база на това не могат да се обжалват сметки. Това, което могат да направят абонатите е да подадат жалба.


"Смятам, че през 2014 година ще успеем да достигнем до 1% непроверени електромери", каза председателят на Държавната агенция по метеорологичен и технически надзор, който стартира мащабна структурна реформа с цел повишаване ефективността на агенцията.


Според Цанков проблемът с водомерите е най-тежък. Само в София има над 40 000 непроверени. В случай на проблем, потребителите могат да подадат жалба на адреса или на електронната поща на ДАМТН. Председателят на агенцията ще предложи и промяна в санкциите за монополистите, тъй като сега глобите им са от порядъка на 200 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог