Многофункционална спортна зала в 56 СУ в район Люлин

Свързани новини

22.09.2023 07:12

Започва строителството на нова спортна зала в 56 СУ в район Люлин

Видян 1011 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започваме строителството на нова многофункционална спортна зала в 56 СУ в район „Люлин“.


Днес дадохме начало на строителството на първата многофункционална спортна зала в училище. Тя ще се ползва както от над 1100 ученици, така и от жителите на района.


5 са общо проектираните многофункционални спортни зали от главния архитект на София по тази програма. Това е и първата от тях. Преди няколко месеца одобрихме финансиране за началния етап за спортните зали в двата най-големи района в София - „Люлин“ – 1 млн. лева и за 145 СУ в „Младост“ – 1.8 млн. лева.


В район Люлин изграждаме и два спортни обекта по програмата ни за публично-частно партньорство със спортни клубове и федерации. БФС вече обнови изцяло футболно игрище в Люлин – 2 м. р. – напълно готово, отворено за достъп и с часове за безплатен спорт.


Поздравления за кмета на района Инж. Милко Младенов, който положи усилия да защити финансирането и на колегите ми от общинския съвет Татяна Георгиева/Tatyana Georgieva и Стефан Марков, с които одобрихме инвестициите. Това са факти и резултати от свършена работа – другото са приказки, на каквито тепърва ще се наслушаме в кампанията, съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.09.2023 21:36

    Поздравления ! Всичко е много хубаво, но….. защо ли винаги някак ми остава горчив вкус в устата и известна обида в душата. Много се замислих дали изобщо да ниша този пост ….и в край на сметка реших . Директно питам : Защо на многофукционалната зала в жк . Младост е осигурено финансиране 1.8 млн. лева., с 800 000лева в повече при финансиране от 1 млн. лева за ж. к Люлин. Да не би хората в Люлин да се по- малко, или са нуждаещи се от по-малко … или са … „ще се радват и на това” ….няма да използвам повече епитетни въпроси , мисля ,че се разбра…. Задавам въпроса защото когато прочетох новината и тъкмо да ми стане приятно и леко ми преля…….На времето когато се реорганизираше транспорта в града, се затвори гараж Република , което доведе до по-ранното спиране и по- късното тръгване на градския транспорт с около 40/60мин. в Люлин в сравнение с източните квартали, когато пуснаха метрото / при това до Бул. К. Величков/ ни спряха рейсовете, трамвая, стигна се дотам ,че до пл. Св. Неделя ходих с някакъв тролей до пл.”Руски паметник” и после пеша или комбинация с трамвай 10 и т.н. При пускането на метрото в източните квартали по никакъв начин не им беше нарушена другата инстраструктура и комуникация. Друго… околовръстното шосе в западните райони- без коментар. Хрумва ми и още , знаете ли какво представляваше Западния парк преди настъпването на 90-те години. Имаше три ресторанта, криви огледала , Виенско колело, други забавление, асфалтирани алеи и т.н , там съм израсла, карала съм колело ….и после съсипия. Не щеш ли преди няколко години … голяма реклама, големи „дивиденти” за много хора …. Ремонт на парка щели да правят. Изчаках чинно и когато видиш ли беше готов отидох да видя. И видях направени страничните алеи , понаслагани в централните части малко пейки , направена някаква детска площадка като пред всеки супермаркет и…. боядисани големите пързалки , на които съм се пързаляла аз и даже мисля майка ми …..А аз очаквах да видя и друго … исках си колелото, исках атракциони …, накъде да пиеш едно кафе ….и т. н., като във Виенския Пратер например….защо НЕ …./а той е такъв защото хората са надграждали/ …. еми НЕ. Защо господа Западния парк не заприлича поне на други Софийски паркове… , сигурно защото и за него финансирането е било почти на половина в сравнение тях ….. Защо се прави разделение , защо трябва да слушам от хора живеещи в София от десетилетие „колко тъп ми е квартала” ….или и вие сте на това мнение , че квартала , хората, децата са …да кажем „колкото струват, толкова получават” или „те ще са доволни и на толкова” … обидно е. Дали проекта на залите е равностоен/ с еднакви опции и възможности/ … ще видим, но се съмнявам. Не подценявам ничий труд , не омаловажавам постигнатото ... чудесно е , но се замислете ….

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион