Свързани новини

01.07.2009 09:59

Започва строежът на буферен паркинг и метростанцията на бул. "Цариградско шосе”

Видян 2197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на 1 юли в 11 ч на церемония по полагане на първа копка на голям буферен паркинг и началото на строителните работи на метростанцията пред Експо центъра на бул. "Цариградско шосе”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.


Метростанцията ще бъде разположена напречно на бул. „Цариградско шосе” до Международния изложбен център. Метростанцията има централен входен вестибюл разположен под пътното платно на булеварда и входове до Експо центъра и от южната страна на булевард срещу него. Изхождайки от факта, че този булевард е най- голямата входно-изходна артерия на столицата източно от станцията под пътното платно на булеварда е разположен първия голям паркинг в столицата с реални буферни функции. Паркингът е за 1500 автомобила. Предлага се схема на таксуване в паркинга, при която автомобилите, които влизат по бул. Цариградско шосе да паркират преференциално, а документа за паркиране да важи за двупосочно пътуване с метрото. По такъв начин пътуващите с тези автомобили няма да утежняват трафика и да паркират в централната част на града на по-високи цени ще могат да паркират евтино и чрез бързото и удобно пътуване да отидат да си свършат работата в града.
Срокът за изграждане на участъка на метрото от ж.к. „Младост I” до бул. Цариградско шосе и буферния паркинг до метростанцията на булеварда е 39 месеца. Постигнатата тръжна цена на участъка заедно с паркинга е 94 млн. евро Основни изпълнители на обекта са фирмите „Трейс” и „Стройинжект” с подизпълнители по отделни специфични части на проекта. Финансирането е смесено, като 50% от средствата за участъка са осигурени с договор за заем на Столична община подписан на 21.11.2008г от кмета на София Бойко Борисов и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Марта Гайецка. Това е първия заем на банката на Европийския съюз- ЕИБ за финансиране на инфраструктурен проект на българска община. Инвеститор на обекта е Столична община-Метрополитен ЕАД..
Участъкът от разширението на метрото „ж.к.Младост І - ж.к Младост III-бул.Цариградско шосе" представлява първия етап от разширението на метрото „ж.к.Младост ж.к.Дружба- Нов летищен терминал" на Линия 1”. Той включва подземно трасе с дължина 2,5км, 2 метростанции и голям буферен паркинг пред Експо центъра, разположен до метростанцията под бул. „Цариградско шосе”. Част от тунелите при пресичането на бул. „Ал.Малинов” и преди бул. „Цариградско шосе” ще се строят подземно по нов австрийски тунелен метод, а метростанциите, останалата част от тунелите и буферния паркинг под бул.Цариградско шосе ще се сторят по открит способ в укрепени котловани.Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да