В Беларус започнаха разговори между делегации на високо равнище от Русия и Украйна с цел прекратяване на враждебните действия между двете страни

Свързани новини

28.02.2022 13:07

Започнаха преговори между Русия и Украйна

Видян 1367 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Беларус започнаха разговори между делегации на високо равнище от Русия и Украйна с цел прекратяване на враждебните действия между двете страни, предаде RT. Миналата седмица Москва започна пълномащабна военна атака и нейните войски са разположени в покрайнините на столицата Киев.




В понеделник кадри показаха два украински хеликоптера, пристигнали в Гомелския регион, близо до границата.




От канцеларията на президента на страната Володимир Зеленски съобщиха, че в делегацията на Киев са включени министърът на отбраната Алексей Резников, ръководителят на управляващата фракция "Слуга на народа" Давид Арахамия, заместник-министърът на външните работи Николай Точицки и други.




Според изявлението основната цел на Киев в преговорите с Москва е незабавно прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски от страната.


 


Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва не е обявила позицията си преди разговорите с представителите на Киев, тъй като дискусиите "трябва да продължат в тишина".




Той също така изрази съжаление, че преговорите с голям залог не са започнали ден по-рано, като настоя, че е имало възможност.




Украинската страна се съгласи да проведе разговори с руските си колеги в неделя, след като първоначално отказа да изпрати екип от представители поради разногласия относно мястото и предварителните условия. Киев заяви, че не е уместно да се провеждат кризисни дискусии в Беларус, твърдейки, че въоръжените сили на Москва използват територията за извършване на нападения. Минск обаче настоява, че неговите войски не подпомагат военната операция.


 


 


Миналата седмица руският президент Владимир Путин предприе атака срещу Украйна след искания от лидерите на новопризнатите Донецка и Луганска народна република за борба с това, което те твърдят, че е рязко нараснала "украинската агресия" Путин твърди, че целта на операцията е била да се "демилитаризира" и "денацифицира" страната.




Малко след телевизионното обръщение поредица от експлозии удариха обекти в източноевропейската държава, включително военни съоръжения и летища. Висшият дипломат на Киев, Дмитрий Кулеба, заяви, че "Путин току-що започна пълномащабно нахлуване в Украйна" и добави, че "мирните украински градове са подложени на удари. Това е агресивна война. "


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,