Свързани новини

01.12.2014 11:08

Започнаха предколедни проверки в магазините

Видян 1154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В магазините и заведенията стартираха масови проверки за вредни за здравето стоки. Дежурните екипи на Агенцията по безопасност на храните ще следят за качеството на стоките, срока на годност на продуктите, както и за хигиената в заведенията за обществено хранене. Проверките ще продължат през целия месец декември и ще бъдат извършвани както в работните, така и в празничните дни.


„Има редица случаи на забелязани нарушения, които се дължат на лошата хигиена или на лошата система за самоконтрол при самите производители. За нас вече е почти ежедневие да получаваме такива сигнали - за баничка с камък или пирон”, коментира изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов. От 13 декември пък ще бъдат въведени новите етикети на храните, които трябва да бъдат съобразени с европейските изисквания. Те ще трябва да отразяват с достатъчно едър шрифт цялата информация за продукта, съставките в него и срока на годност.


Припомняме, че Комисията за защита на потребителите, съвместно с Министерството на икономиката и Комисията за метрологичен надзор също започнаха проверки в големите вериги и в по-малките магазинчета за наличието на опасни детски стоки.


„За вредни се считат всички артикули, които не отговарят на утвърдените параметри за сертифициране. В това число влизат дори стоките, върху които не са изписани указанията за употреба и безопасност. При последните проведени акции бяха установени няколко проблемни продукта. Става дума за акрилни бои, които водят до алергични инфекции”, поясни заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да